DAN SAVREMENE PLESNE SCENE: Tri predstave, jedna za drugom, u Bitef teatru

V.V.S.

06. 02. 2024. u 12:09

POVODOM Dana produkcije savremene plesne scene, 11.februara u Bitef teatru biće izvedene tri predstave - " Jato", Good girls i In my shoes.

ДАН САВРЕМЕНЕ ПЛЕСНЕ СЦЕНЕ: Три представе, једна за другом, у Битеф театру

foto Bitef teatar

Prva na programu ("Jato") je međugeneracijska plesna predstva koja se bazira na improvizaciji nastala je tokom tromesečnog procesa u kojem su učestvovali plesači različitih generacija, sa idejom da plešu zajedno, kao i da svi učesnici- izvođači imaju jednaka prava, slobode i odgovornosti u stvaranju plesa i muzike, razvijanju dramaturgije i dinamike.

Predstava Good girls ( koreografija, režija i izvođenje Ana Obradović) tematizuje problem anoreksije, od razvojnih faza ka izlečenju i prevazilaženju bolesti, mada se svi slučajevi ne završe u ozdravljenju. Inspiracija je bila opširna studija o anoreksiji autorke Hadli Friman, pod nazivom "Dobre devojke", kao i knjiga "Plava" Magdalene Miković, uz nekolicinu priča iz ličnog okruženja.

Poslednja na programu In my shoes (koreografija, muzika I izvođač Jovana Zajkova) koristi različite alate za pripovedanje kao što su: savremeni ples, gluma, muzika i elementi klovna. Autorka deli ličnu priču o suočavanju sa anksioznošću, strahom, opsesivno kompulzivnim ponašanjem i izazove odrastanja. Priča je usredsređena na opsesivni strah da ako su cipele postavljene na "netačan" ili "haotičan" način, to će rezultirati nečim lošim - katastrofom. Zajedno sa izvođačem, publika putuje kroz izložbu različitih cipela, one predstavljaju različite likove, izazove i poglede, u posebnom, harmonično-haotičnom svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)