IZAZOV MALOG FORMATA: Izložba slikarsko- grafičke sekcije ULUPUDS-a, u "Singidunumu"

M.A.K.

07. 12. 2023. u 15:45

TRADICIONALNA izložba slikarsko- grafičke sekcije ULUPUDS - a koja će biti otvorena u ponedeljak 11. decembra u 19 časova, u Galeriji "Singidunum", "Mali format", i ove godine traži odgovor na pitanje da li je to minimalizam, impulsivnost ili promišljenost.

ИЗАЗОВ МАЛОГ ФОРМАТА: Изложба сликарско- графичке секције УЛУПУДС-а, у Сингидунуму

Foto promo

Od prispelih 66, žirija je za postavku odabrao 49 radova, koji će predstaviti savremene umetnike različitih generacija, poetika i estetika, koji su se uspešno ostvarili u zadatom formatu - 25 puta 25 centimetra. 

- Bogatstvom raznolikih stvaralačkih pristupa i materijalizacije u raznim domenima primenjenih umetnosti, sagledavamo diskurse svakodnevnog života- piše  Maja Živanović, likovni kritičar, u najavi izložbe. - Dihotomija tradicionalno-moderno, kao i razuđenost interesovanja u medijima, u ovogodišnjoj selekciji dovela je do netipičnih izvođenja dela (akril na betonu, ulje na pergamentu, prošiven crtež, pusovana vuna, kolažirani papiri), što daje atraktivnost i posebnost postavci. Izložba je eklektična, a najveći deo posvećen je slikarstvu. Radove u akrilu i kombinovanim tehnikama fino tematski pratimo, od animalnih motiva i portreta, veduta i obrisa grada, do apstraktnih i slobodnih formi. U grafičkom mediju, veliki deo umetnika se opredelio za digitalni pristup, a ilustracija je zastupljena od bajkovitih do stilizovanih motiva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)