ŽARKO LAUŠEVIĆ SE I SA SINOM POJAVIO NA VELIKOM PLATNU: Glumili zajedno u filmu, ali Dušan ipak nije krenuo očevim stopama

Novosti online

15. 11. 2023. u 15:37

MANjE je poznato da se sin Žarka Lauševića, zajedno sa njim, pojavio na velikom platnu i to u poslednjem filmu koji je Žarko snimio pre velike životne tragedije.

ЖАРКО ЛАУШЕВИЋ СЕ И СА СИНОМ ПОЈАВИО НА ВЕЛИКОМ ПЛАТНУ: Глумили заједно у филму, али Душан ипак није кренуо очевим стопама

Foto V. Danilov

Čuveni film "Bolje od bekstva" u kojem Žarko Laušević igra glavnu ulogu, ostavio je neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji.

U ostvarenju Miroslava Lekića koje je rađeno po njegovom i scenariju Siniše Kovačevića, Laušević glumi Aleksu, mladog i perspektivnog glumca koji zbog karijere gubi dodir sa realnošću, što kulminira saobraćajnom nesrećom koju izaziva, u kojoj jedna osoba gubi život, a on završava u zatvoru.

Mnogi smatraju da je upravo ova uloga odredila Lauševićev dalji tok života, s obzirom na to da se glumčev život odvijao u sličnom pravcu, a njegova lična životna tragedija, u kojoj je Žarko u jednom podgoričkom kafiću, iz svog pištolja CZ 99 ubio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića, zbog čega je prvobitno osuđen na 13 godina robije, dogodila se nedugo nakon što je ovaj film prikazan.

Tokom boravka u zatvoru, Laušević se razveo i od supruge Maje sa kojom ima ćerku Asju i sina Dušana. Ipak, malo je poznato da je upravo Dušan, zajedno sa svojim ocem, igrao u pomenutom ostvarenju.

Dušan je u filmu glumio Lauševićevog sina, malog Pitera, a u vreme kada je film "Bolje od bekstva" snimljen, imao je svega tri godine.

Foto: Printskrin

Ipak, nije pošao očevim stopama i nije se zadržao u glumačkim vodama, te je doktorirao u Americi, gde živi i bavi se umetnošću.

Podsećamo, proslavljeni glumac Žarko Laušević preminuo je danas u Beogradu, u 63. godini života, nakon borbe sa dugom i teškom bolešću.

(Informer)

BONUS VIDEO: UČENIK PREDSTAVIO SVOJ PRVI ROMAN: Mladi Uroš Mikulić u praksi pokazao moć knjige

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove