"ŽRTVENIK" I DRUGE ZBIRKE - DIJASPORI NA DAR: Predsednik UKS-a Miloš Janković u poseti Torontu

M. Arsić

10. 11. 2023. u 14:45

U OKVIRU obeležavanja jubilarnih 45 godina od osnivanja Srpsko-kanadskog udruženja pisaca "Desanka Maksimović", Srpska nacionalna akademija u Kanadi je inicirala gostovanje Miloša Jankovića, predsednika Udruženja književnika Srbije i pesnika sa blizu sto objavljenih zbirki.

ЖРТВЕНИК И ДРУГЕ ЗБИРКЕ - ДИЈАСПОРИ НА ДАР: Председник УКС-а Милош Јанковић у посети Торонту

Foto: UKS

Ovo Književno veče, održano 9. novembra u sali Srpske nacionalne akademije u Torontu, koju su naši sunarodnici ispunili do poslednjeg mesta, bila je prilika da se publika upozna sa Jankovićevim, pre svega pesničkim delom i stvaralaštvom. Književnoj večeri su prisustvovali i Nebojša Tatomir, konzul Republike Srbije u Kanadi, i Žarko Brestovac, predsednik Srpsko-kanadske akademije.

Program gostovanja Miloša Jankovića obuhvata i njegovo prisustvo centralnoj proslavi jubileja, u subotu, 11. novembra, kada će biti potpisan Sporazum o saradnji između Udruženja književnika Srbije i Srpsko-kanadskog udruženja pisaca, čime se stvaraju i formalni uslovi za institucionalno proširenje dalje saradnje, pre svega za prezentaciju i afirmaciju srpske književnosti i za čuvanje i negovanje našeg ćiriličkog pisma i jezika u Kanadi.

BONUS VIDEO: UČENIK PREDSTAVIO SVOJ PRVI ROMAN: Mladi Uroš Mikulić u praksi pokazao moć knjige

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)