PROMOCIJA KAPITALNE EDICIJE: "Deset vekova srpske književnosti" pred Subotičanima

J. L.

18. 10. 2023. u 14:10

U četvrtak, 19. oktobra, u sa početkom u 19 časova u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" u Subotici, biće predstavljanja edicija "Deset vekova srpske književnosti - 14. kolo".

ПРОМОЦИЈА КАПИТАЛНЕ ЕДИЦИЈЕ:  Десет векова српске књижевности пред Суботичанима

Foto S. S. J.

Ova edicija pokrenuta je u Izdavačkom centru Matice srpske 2010. godine. Imaće više od 200 knjiga i obuhvata srpsku knjiženost od njenih početaka u 12. veku pa sve do savremenog doba. 

Glavni urednik je srpski književnik, redovni član SANU, akademik Miro Vuksanović. Uređivački odbor čine profesori Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu. Ovo kolo obuhavata dela Borislava Radovića, Ljubivoja Ršumovića, Davida Albaharija, Radoslava Petkovića, Dušana Vasiljeva, Dušana Matića, Marka Ristića, Skendera Kulenovića, Arsena Diklića i Branka V. Radičevića. 

 - Knjige su štampane na posebnom ekološkom papiru, koji je po standardu EU, zbog čega su lakše za držanje tokom čitanja. Antologija uključuje i dela pisaca koji do sada nisu bili adekvatno valorizovani ili čije delo je bilo skrajnuto - ističu organzatori. - Ovo, 14. kolo edicije Subotičanima će predstaviti akademik Miro Vuksanović i dr Jelena Marićević Balać.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

(UŽIVO) EVROVIZIJA 2024: Najveći skandali u istoriji, NOVA odluka za Teju i NOVI udarac za Izraelku koji joj povećava šanse