SLIKE IZVAN OKVIRA: Postavka tojice autora u beogradskoj Kući legata

M.A.K.

26. 09. 2023. u 16:27

TROJICA uvaženih likovnih autora -Radovan Kunić, Bratislav Radovanović i Saša Marjanović, nastupiće zajedno na izloži slika "Alotropija", koja bi trebalo da bude otvorena (bez svečane ceremonije, zbog dana žalosti) u sredu, 27. septembra, u 19 sati, u prostorijama Kuće legata.

СЛИКЕ ИЗВАН ОКВИРА: Поставка тојице аутора у београдској Кући легата

Prva smena, Foto Kuća legata

Ovo troje umetnika će beogradskoj publici predstaviti zbirku dela nastalih u poslednjih nekoliko godina, a stvarali su tradicionalnim slikarskim jezikom. Radovi ovih autora različitih generacija, uz bogato i duboko estetsko iskustvo, prevazilaze konvencionalne okvire.

Rođen 1972. u Skoplju, Bratislav Radovanović je osnovne i magistarske studije završio na Fakultetu umetnosti u Prištini. Imao je više samostalnih i grupnih izložbi. Živi i radi u Beogradu. Slikar Saša Marjanović je rođen 1976. u Majdanpeku, a Fakultet likovnih umetnosti završio je u Beogradu, gde je potom i magistrirao. I on je svoja dela više puta samostalno i grupno predstavljao u zemlji i inostranstvu.

Gost iz Hrvatske, Radovan Kunić je rođen 1987. u Rijeci. Vajarstvo je završio na Akademiji primenjenih umetnosti u rodnom gradu ( gde trenutno radio kao asistentg), a pored domaće stekao je i međunarodnu reputaciju učestvujući na umetničkim rezidencijama, organizujući samostalne, kao i učestvujući na grupnim postavkama. Živi u Matuljima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave