GLAVNA NAGRADA ZA „BILO JEDNOM U SRBIJI“: Priznanje na Festivalu srpskog filma u Australiji

I. M.

21. 09. 2023. u 15:27

FILM o Leskovcu u periodu između dva rata „Bilo jednom u Srbiji“ osvojio je glavnu nagradu na Festivalu srpskog filma u Australiji.

ГЛАВНА НАГРАДА ЗА „БИЛО ЈЕДНОМ У СРБИЈИ“: Признање на Фестивалу српског филма у Аустралији

foto. I.Mitić

Ovom filmskom ostvarenju, koje je dobilo najviše glasova i zabeležilo najveću posetu festivalske publike, dodeljena je „Kristalna koala“.

Priznanje je u sredu u Jugoslovenskoj kinoteci, u ime ekipe filma, primio reditelj Petar Ristovski iz ruku Danijela Emerija, ambasadora Australije u Beogradu. Na ovom prijemu je obeleženo i dvodecenijsko postojanje Festivala srpskog filma u Australiji.

Film „Bilo jednom u Srbiji“, autora i producenta Zvonimira Šimuneca, premijerno je prikazan marta prošle godine, a od tada je obišao brojne festivale u zemlji i inostranstvu. Priča o Leskovcu kao srpskom Mančesteru, o preduzetništvu, prijateljstvu i ljubavi, osvojila je simpatije publike.

Film je sniman na autentičnim lokacijama u gradu na Veternici. Glavne uloge igrali su: Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski i Sloboda Mićalović. Svoj pečat ovom filmskom ostvarenju dali su i Predrag Miki Manojlović, Dragan Petrović Pele, Zoran Cvijanović, Mira Banjac i mnogi drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije