VIŠE ČLANOVA ŽIRIJA BIRA NAJBOLJE: Promene na 13. Međunarodnom festivalu drama i serija

J. B. L.

15. 09. 2023. u 05:00

OVE godine na 13. međunarodnom Festivalu drama i serija (FEDIS), kulturnom događaju velikog značaja za TV produkciju, očekuju nas brojne promene. Jedna od njih odnosi se na stručni i strukovni žiri, čiji broj članova je povećan na 14, a među kojima su ovog puta TV poslenici iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

ВИШЕ ЧЛАНОВА ЖИРИЈА БИРА НАЈБОЉЕ: Промене на 13. Међународном фестивалу драма и серија

Foto Z. Jovanović

Stručnim žirijem predsedava reditelj Slobodan Šuljagić, a ostali članovi su hrvatski glumac Đorđe Kukuljica, novinarka "Reporta" iz Sarajeva Edina Kalamujić, urednica "TV novosti" Jelena Jovović, kritičarka "Politike" Meri Bilić, profesorka FSU Nevena Popović Šević i novinar Zoran Panović.

U strukovnom žiriju su glumica Sanja Mikitišin, rediteljka Jelena Stolica, dramaturg Katarina Mitrović, direktor fotografije Igor Marović, kostimografkinja Marina Medenica, montažer Vladimir Marković Looney i kompozitor Dragomir Miki Stanojević.

Stručni i strukovni žiri donose odluku od dodeli nagrada "Zlatna antena" za najbolju seriju, četvoro najboljih u glavnoj i epizodnoj muškoj i ženskoj ulozi, glumačko otkrovenje, najboljeg kreatora serije, najbolju režiju, scenario, fotografiju, kostim, montažu i muziku u serijama koje su premijerno prikazane u TV sezoni 2022/23.

Foto Z. Jovanović

Na FEDIS-u, koji će biti održan od 3. do 5. oktobra u Domu omladine Beograda, uz učešće 15 serija iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, biće dodeljena i nagrada "Zlatna antena" za najbolji glumački par koji biraju čitaoci "Novosti" glasanjem na našem sajtu do 30. septembra.

Foto Z. Jovanović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)