"DANI TRADICIJE" NA DAN SRPSKOG JEDINSTVA: Za decu i mlade organizovan i nagradni konkurs "Srbija,doživi!"

V.V.S.

05. 09. 2023. u 15:08

MANIFESTACIJA "Dan tradicije" održaće se treći put, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, 15. septembra, u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd, Udruženja koreografa narodnih igara Srbije, Ministarstva kulture Republike Srbije, GO Stari Grad, Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Beograda.

ДАНИ ТРАДИЦИЈЕ НА ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА: За децу и младе организован и наградни конкурс Србија,доживи!

foto Promo

Centralni deo manifestacije je u Beogradu, u centru grada (Knez Mihailovoj ulici), uz svečanu povorku učesnika obučenih u narodne nošnje i muzičko-scenski program na Trgu republike, u kojem će učestvovati glumci, pevači, dečji horovi i folklorni ansambli. U popodnevnim časovima program će se nastaviti u drugom delu grada - na Novom Beogradu, na velikoj sceni u 44 bloku. Manifestacija će biti realizovana i na glavnim ulicama gradova i sela širom Srbije, ali i u dijaspori i rasejanju.

U okviru manifestacije (u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i Turističkom organizacijom Beograda), za decu i mlade od 7 do 14 godina iz Srbije organizuje se nagradni konkurs "Srbija, doživi!".

Ideja organizacije konkursa je podsticanje mladih da kroz umetničke medije (sliku, fotografiju, poeziju, prozu i video-klip), dočaraju prirodne lepote, kulturu i tradiciju svoje zemlje. Tradicija, kao inspiracija za umetničko stvaralaštvo, je polazna tačka konkursa koji želi da podstakne komunikaciju predaka i potomaka kroz literarne, likovne i multimedijalne radove. Odevni simboli, narodna nošnja, viteško nasleđe, istorijski događaji, jubileji, običaji, narodno stvaralaštvo, pesma, igra, nacionalna kuhinja i stari zanati - treba da budu inspiracija učesnicima konkursa. Rok za dostavu radova 10. septembar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo