SAVREMENI ČOVEK "U DALJINI": Geometrizovane forme na izložbi Anje i Teodore Nikolić u UK "Parobrodu"

V.V.S.

24. 08. 2023. u 15:48

U USTANOVI kulture "Parobrod" u utorak, 29. avgusta, otvara se izložba "U daljini", koju potpisuju umetnice Anja i Teodora Nikolić.

САВРЕМЕНИ ЧОВЕК У ДАЉИНИ: Геометризоване форме на изложби Ање и Теодоре Николић у УК Пароброду

foto UK "Parobrod"

Izložba je nastala kao spoj istraživanja ove dve mlade umetnice, koje kroz opservaciju savremenog trenutka dolaze do originalnih likovnih rešenja. Predmet istraživanja je način života savremenog čoveka i njegove emocionalne reakcije. U fokusu je ubrzan tempo življenja i sve češću otuđenost pojedinca,pa umetnice kreiraju svoje interpretacije sigurnih mesta lišenih spoljnih pritisaka i problema sa kojima se svakodnevno susreće savremeno društvo.

Kao glavna karakteristika savremenog doba izdvaja se tehnologija koja se svakim danom sve više razvija i pravi nepovratne izmene u društvu. Drugo polazište u istraživanju jeste analiziranje ličnih strahova i borbe u susretanju sa svakodnevnim spoljašnjim svetom.

Pojednostavljene, geometrizovane forme, čistih boja koje ne prelaze zadate ivice, doprinose uređenosti prizora i evociraju osećaj harmonije u inače disharmoničnoj sredini. Umetnice kombinuju savremene i tradicionalne tehnike (poput ulja na platnu i prostornih instalacija), a ova izložba (koja traje do 17.septembra) ima za cilj da ukaže na očigledne probleme savremenog društva i da otvori diskusiju na tu temu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)