POBEDILA PREDSTAVA „SAN LETNJE NOĆI“: Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu dobio je Valentino Oljača(FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

23. 05. 2023. u 12:08

Predstava “San letnje noći” pozorišta “Milivoje Živanović” iz Požarevca, koja je prema oceni žirija i publike proglašena za najbolju, osvojila je priznanje “Slavoljub Vulić” na 28. Majskim amaterskim svečanostima, održanim u Domu kulture u Plažanu.

ПОБЕДИЛА ПРЕДСТАВА „САН ЛЕТЊЕ НОЋИ“: Награду за најбољу главну мушку улогу добио је Валентино Ољача(ФОТО)

FOTO: Privatna arhiva

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu dobio je Valentino Oljača za ulogu Nikole Vratila u predstavi “San letnje noći”, a nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu Nataša Rokvić za ulogu Julije u predstavi “Bila je to ševa” Pozorišta “Kastelum” iz Kostolca. Nagrada za najbolju mušku epizodn ulogu pripala je Aleksandru Mileusniću za ulogu Lajoša u predstavi “Stan za neverstvo” Pozorišta “Moravište” iz Ćuprije, a za najbolju žensku epizodnu ulogu Sari Trailović koja je igrala Đavolka u predstavi “San letnje noći”.

Kroz pet večeri festivala, brojna publika imala je priliku da pogleda i uživa u predstavama pozorišta iz više gradova. Festival je otvorilo Pozorište “Kastelum” iz Kostolca, sa predstavom “Bila je to ševa” po tekstu Efraima Kišoma, u režiji Fuada Tabučića. Druge večeri odigrana je predstava “San letnje noći” Viljema Šekspira, u režiji Dejana Cicmilovića u izvedbi pozorišta “Milivoje Živanović” iz Požarevca, treće večeri se predstavilo Pozorište “Moravište” iz Ćuprije, sa predstavom Imre Benčika “Stan za neverstvo”, u režiji Vladana Cvetkovića. Poslednje takmičarske večeri Gradsko pozorište iz Jagodine odigralo je predstavu Vladimira Đurđevića “Ne igraj na Engleze”, u režiji Petra Mitića. Poslednje festivalske večeri, u čast pobednika 28. MAPS-a, domaće Teatar “Resava” odigrao je predstavu Slobodana Selenića “Ruženje naroda”, u režiji Miroljuba Ivanovića i Nemanje Radivojevića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)