KNJIŽEVNI SVETOVI "KOSOVKE DEVOJKE": O pesništvu Sunčice Denić 17.maja u Studentskom kulturnom centru

V.V.S.

16. 05. 2023. u 14:51

RAZGOVOR pod nazivom "Svetovi u književnom delu Sunčice Denić"održaće se u sredu, 17.maja, u velikoj sali Studentskog kulturnog centra,a tema će biti stvaralačko delo ove pesnikinje. Jer, kako se ističe,"svaki stih pesnikinje Sunčice Denić određuje se i osmišljava kroz jezički oblikovan unutrašnji svet sećanja, emocija i promišljanja".

КЊИЖЕВНИ СВЕТОВИ КОСОВКЕ ДЕВОЈКЕ: О песништву Сунчице Денић 17.маја у Студентском културном центру

foto:promo

- Ona jeste prava Kosovka devojka, po svemu: po ljubavi prema Kosovu i svom selu koje je u središtu tog Polja, mentalnom sklopu, vaspitanju, po onomne što i danas daje svom kosovskom poreklu i zavičaju, temama koje u čitavom svom stvaralačkom veku obrađuje i ostavlja novom srpskom kosovskometohijskom stvaralaštvu, ispomoći koju pruža svakom kosovskometohijskom biću koje joj se obrati... - ističe Đorđe Jevrić, i dodaje: -

Ta Kosovka devojka, žena, visokoobrazovana intelektualka a jednostavna i obična kao i sve njene ne mnogo školovane a,opet, visprene i prirodno bistre zemljakinje, univerzitetska nastavnica, doktorka i profesor jezika i literature srpske, (posebno dečje), literata, istraživač srpske spisateljske prošlosti na KiM, književna kritičarka, esejistkinja - sve to i šta još sve ne - je naša Sunčica Denić.

U programu učestvuju Danica Andrejević, Jovan Pejčić i autorka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!