BLAGOJU BAKOVIĆU „ANTIĆEVA NAGRADA“: U Novom Sadu počinje tradicionalna manifestacija posvećena jednom od naših najvoljenijih pesnika

J. SIMIĆ

13. 03. 2023. u 10:10

PESNIK Blagoje Baković, laureat je nagrade „Miroslav Antić“ po odluci žirija 16. „Antićevih dana“, tradicionalne manifestacije koja u Novom Sadu pod naslovom „Bluz garavih sokaka“ počinje danas i trajaće do 20. marta.

БЛАГОЈУ БАКОВИЋУ „АНТИЋЕВА НАГРАДА“: У Новом Саду почиње традиционална манифестација посвећена једном од наших највољенијих песника

KCNS i Arhiva Novosti

Na sednici Odbora Manifestacije “Antićevi dani”  u Skupštini Grada Novog Sada pod predsedavanjem čelnice Skupštine Grada Novog Sada Jelene Marinković Radomirović, predsednik stručnog žirija pesnik Miroslav Aleksić, rekao je da su on i još dve članice pesnikinja Sunčica Radulović Torbica i pesnikinja Mirjana Gardinovački, imali veoma težak zadatak, jer su na raspisani konkurs pristigle 104 pesničke knjige od 55 izdavača.

-Knjiga pesnika Blagoja Bakovića „Nije to moja voda“, u izdanju Srpske književne zadruge, isprednjačila je svojim poetskim kvalitetom - kazao je Aleksić.

Vest o nagradi koja nosi ime „najpesničkijeg od svih živih pesnika koje sam u mladosti upoznao“, Baković je za „Novosti“ prokomentarisao rečima :

-Uvek je hodio malo nebom,a malo manje zemljom.I taj čuperak plavi nije on izmislio jer postojao je on i ranije,ali ga jeste imenovao, nosio i prstima začešljavao.U tri navrata mi je kao mladom pesniku uručio nagrade,a verujem da je umešao prste i u ovom priznanju koje nosi njegovo ime - kao mladom tri nagrade.Ne verujem da i sada,u ovom priznanju nije odozgo umešao svoje prste – rekao je laureat juče za naš list.

Nagrada će Bakoviću biti uručena u utorak,14. marta u Gradskoj kući u Novom Sadu.

I ovogodišnja manifestacija biće u znaku druženja sa pesnicima,zatim izložbi,poseta vrtićima i osnovnim školama, poseta predstavama i premijera dokumentarnog filma,koje će biti priređene na brojnim lokacijama u gradu kao što su kulturne stanice predstavljene kao nasleđe prošlogodišnje realizacije projekta „Novi Sad - evropska prestonica kulture”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)