SVAKI USPEH PLATIO JE POŠTENO: Radoslav Lale Pavlović, scenarista serije "Moj rođak sa sela", o Tanasiju Uzunoviću

V.V.S.

10. 03. 2023. u 16:20

U SERIJI "Moj rođak sa sela", Tanasije uzunović maestralno je tumačio ulogu glavnog junaka, Rajka Maleševića. Zahvaljujući ovom liku postao je veoma popularan među najširom publikom, a o njegovoj glumačkoj kreaciji dramski pisac i scenarista serije Radoslav Lale Pavlović kaže:

СВАКИ УСПЕХ ПЛАТИО ЈЕ ПОШТЕНО: Радослав Лале Павловић, сценариста серије Мој рођак са села, о Танасију Узуновићу

foto Arhiva "Novosti"

- Bio je poslednji iz ekipe velikih bardova. Kad smo radili podelu za "Moj rođak sa sela", nisam znao da on u životu nije proveo ni dan na selu!

Uloga mu se dopala i odmah ju je prihvatio. Tanasije je iz čuvene porodice Uzunović, slavne ustaničke familije. Veoma darovit. Volela ga je kamera, lepo je i hodao. Uvek je bio svoj i svaki uspeh platio je pošteno. Za mlađe generacije postao je neka vrsta modela seljaka. Poslednjih dvadesetak godina živeo je asketski, bez alkohola i teške hrane. Vodio je brigu i o svom zdravlju i o svom telu. Stvarno je ostavljao utisak, bio je frajer. A frajeri su nekad bili dobri očevi, dobri ujaci, dobri drugari... Kao Bata Živojinović, Gaga Nikolić, Zoran Radmilović, Petar Kralj, Miša Janketić. Tasa je pokazivao koliko je imao visoke standarde u svakom smislu. Svi oni bili su ozbiljni, studiozni, "opasni", posvećeni. I kad ih uporedimo s ovim vremenom, vidimo kako je sve otišlo do vraga... Ali, vratiće se. Sve se dešava u ciklusima.

Naš poznati dramski pisac dodaje i ovo:

- Žao mi je što je otišao, delovao je kao da može da igra još dugo, dugo. Uzunović je bio i veliki rodoljub. Imao je potpuno čisto srce i nedvosmislen odnos prema svojoj sredini, jeziku. Neki su ga maltretirali, ponižavali... ali kad si pravi - to je cena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!