ZLATNE I OSTALE NAGRADE: Laureati izlažu dela u Galeriji ULUS-a

M.A.K.

22. 02. 2023. u 18:35

RADOVI dobitnika tradicionalnih Zlatnih nagrada Udruženja likovnih umetnika Srbije uz dela laureata priznanja na Prolećnoj i Jesenjoj izložbi, čine postavku u Galeriji ULUS u Knez Mihailovoj ulici 37.

ЗЛАТНЕ И ОСТАЛЕ НАГРАДЕ: Лауреати излажу дела у Галерији УЛУС-а

Foto: Petar Milosevic

Zlatnu paletu, za najbolji rad iz domena slike u celogodišnjem programu grupnih izložbi ULUS-a, dobio je Andrej Bunuševac, za dela "Čovek koji je izgubio oči", i "Žirafica", dok je Zlatna igla, za domen grafike pripala Nikoli Radosavljeviću za "Presek stanja". Nagrada za najbolji rad trodimenzionalne forme, Zlatno dleto, otišla je u ruke Maji Rakočević Cvijanov, za "Autoportret s vešom" (iz serije "Čistoća", u terakoti), a Zlatna nagrada za prošireni medij pripala je Aleksandru Lazaru i Manji Ristić za video rad Patient Love.

Deo izložbe su i radovi laureata Prolećne izložbe "Umetnost i društvo", i to prvonagrađenih - Zorana Naskovskog i Dušana Savkovića, drugonagrađenih - Dunje Čorlomanović i autorskog tima Marko Tirnanić, Sonja Radaković i Marija Kauzlarić, i trećenagrađene Dunje Trutin. Na 85. Jesenjoj izložbi nagrađena je Ivana Smiljanić za video ANTHURIUM ANDRAEANUM.

Dobitnicima Zlatnih nagrada ULUS-a kao i laureatima Prolećne i Jesenje izložbe, pripašće termin za realizaciju izložbe u Galeriji ULUS tokom ove godine, plakete i novčani iznos. Izložba nagrađenih će biti otvorena do 6. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao