Najveći uspesi književnice LJiljane Habjanović Đurović u 2022. godini

Novosti online

04. 01. 2023. u 12:16

POSLE šest godina rada, protekle jeseni prikazan je film " Sveta Petka - krst u pustinji" koji je po romanu " Petkana" režirao Hadži-Aleksandar Đurović, na kome je bila koscenarista.

Највећи успеси књижевнице Љиљане Хабјановић Ђуровић у 2022. години

Foto: Privatna arhiva

Film je bio jedan od nahgledanijih u protekloj godini, a osvojio je i nekoliko nagrada na inostranim festivalima. U oktobru je objavqen i wen novi roman "Kćeri Svetog Vasilija". Prvo izdanje štampano je u  tiražu od 40.000 (četrdeset hiljada) primeraka. Tokom protekle godine ponovljena su izdanja njenih romana, a objavila je i knjigu za decu "Srećko i Božić".

Na Beogradskom sajmu knjiga svih osam dana pred njom su se smenjivali redovi čitalaca koji su čekali potpis i još jednom potvrdili ljubav prema njenom književnom delu

U inostranstvu je tokom 2022. objavljeno šest njenih knjiga na četiri jezika:

"Naš otac" na arapskom, "Gora Preobraženja" na ruskom, romana "Petkana" i knjiga za decu "Iva i Mala Marija" na rumunskom, "Iva i Mala Marija" i "Sreçko i Božić" objavljeni na holandskom jeziku.

Ljiljana Habjanović Đurović krajem protekle godine ovenčana je i prestižn nagradu na konkursu Izdavaćkog centra Ruske pravoslavne crkve za roman "Gora Preobraženja".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!