DODELA MEĐUNARONOG PRIZNANJA ZA ARHITEKTURU NA KOLARCU: Nagrade "Ranko Radović" u tri kategodrije

M.A.K.

20. 12. 2022. u 21:45

MEĐUNARODNU nagradu "Ranko Radović", u kategoriji kritičko teorijski tekstovi o arhitekturi, urbanizmu i gradu, ove godine dobila je dr Mariji Milinković, za monografiju "Nikola Dobrović - The Shifting Modes of Critical Practice in Architecture" (The Architecture Observer i Arhitektonski fakultet BU).

ДОДЕЛА МЕЂУНАРОНОГ ПРИЗНАЊА ЗА АРХИТЕКТУРУ НА КОЛАРЦУ: Награде Ранко Радовић у три категодрије

Foto promo

Ovo je bila jednoglasna odluka žirija, kao i odluka da se nagrada za televizijsku emisiju, izložbu ili multimedijalnu prezentaciju dodeli dr Aleksandri Pešterac, mr Lari Badurini i mr Filipu Jovanovskom, za projekat "Štampanje zajedničkih prostora, programska linija", na Bijenalu scenskog dizajna u Novom Sadu.

Većinom glasova, priznanje u kategoriji realizovano arhitektonsko delo pripalo je Ani Mihailović i Marjani Ljevaja,  za Poslovno-stambeni objekat u Hilandarskoj 14 u Beogradu.

Na konkurs za dodelu nagrade "Ranko Radović" u kategoriji kritičko-teorijski tekstovi o arhitekturi prijavilo se 10 kandidata, u kategoriji realizovano arhitektonsko delo -12, u kategoriji televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije bilo je 10 prijava.

Svečana dodela zakazana je u sredu, 21. decembra u 12 časova u Maloj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca, gde će u Muzičkoj galeriji biti otvorena i izložba svih učesnika konkursa, koja će trajati do 28. decembra.  Tokom sledeće godine postavka će biti predstavljena i na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Osnivač ovog priznanja je ULUPUDS, a suosnivači su Arhitektonski fakultet u Beogradu, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu - Departman za arhitekturu i urbanizam, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, Zadužbina Ilije M. Kolarca. Dodeli nagrade su se pridružili Urbanistički zavod Beograda i WIENERBERGER d.o.o. Kanjiža, Inženjerska komora Srbije i Radio televizija Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)