DUŠA SE LEČI ZLATNIM PRAHOM: Promovisana knjiga poezije psihologa Nenada Adamova (FOTO)

R. Š.

18. 12. 2022. u 17:59

U Kulturnom centru Kikinda promovisana je nova knjiga Nenada Adamova zanimljivog i mističnog naslova „Kintsugi porcelan duše“. Međutim, ovaj naslov autor je odabrao jer kao psiholog po obrazovanju i profesiji zna da se „polomljena“ duša, isto kao i porcelan, može ponovo da sastavi samo ako se leči najfinijom tehnikom spanja delova zlatnim prahom.

ДУША СЕ ЛЕЧИ ЗЛАТНИМ ПРАХОМ: Промовисана књига поезије психолога Ненада Адамова (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Za to su potrebni velika veština i strpljenje, kao što su potrebni vreme i snaga duha da se suočimo i izborimo sa problemima, preprekama i nedaćama koje nam život priredi. I Adamovu su trebalo skoro 43 godine da izda prvu knjigu poezije, iako je prve stihove napisao sa svega 13 godina.

- Ovo jeste lično svedočanstvo o suočavanju s bolom kada vam život zada udarac i o traganju za svetlom u tami u koju ste bačeni, ali je, istovremeno, i dovoljno univerzalna da se u stihovima mogu prepoznati i drugi. Nisam to ciljano uradio, ali postoji nit koja vas vodi iz vrtloga u koji ste ubačeni, često bez svoje krivice – objasnio je Adamov.

Kako je na promociji rekla pesnikinja Jasna Milenović, ujedno i recezentkinja, autor čitaoce vodi kroz svoj život, od detinjstva preko nagoveštaja ljubavi do samoće i usamljenosti.

- Taj put je popločan nadom. On poetskim dnevničkim zapisima spaja 43 komadiča svoje prefinjene i krhke duše. I čini to zlatnim nitima stihova – navela je Milenovićeva.

Zanimljivo je da je ova knjiga prošle godine nagrađena na petim „Drinskim književnim susretima“ u Zvroniku, u kategoriji neobjavljenih poetskih rukopisa. Iz tog grada je i izdavač ove zbirke poezije. Na promociji je govorio i poznati novinar i televizijski voditelj Aleksandar Filipović, koji je rekao da sada od svog prijatelja očekuje knjigu proze. Nenad Adamov autor je i psihološkog priručnika „Kroz vrtloge na putu do sebe“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!