ČEZARE MI JE PAO S NEBA: Mladen Andrejević nagrađen za ulogu u predstavi Narodnog pozorišta "Sitnice koje život znače"

V. STRUGAR

16. 11. 2022. u 07:10

FESTIVAL pobednika festivala otvoren je u Rakovici predstavom Narodnog pozorišta "Sitnice koje život znače" (režija Andrej Nosov), a po odluci stručnog žirija, za glumca večeri proglašen je Mladen Andrejević.

ЧЕЗАРЕ МИ ЈЕ ПАО С НЕБА: Младен Андрејевић награђен за улогу у представи Народног позоришта Ситнице које живот значе

"Sitnice koje život znače", Foto Narodno pozorište

Uloga u komadu o ljubavi i prijateljstvu, u čijem se fokusu nalazi staro džangrizalo, penzionisani knjigovođa Čezare (koji pred kraj života dobija želju da u potpunosti promeni sopstveni karakter), pripala je "penzionisanom dramskom umetniku" Mladenu Andrejeviću. Ali, kako za dobrog glumca nema ni mirovine ni mirovanja, Mlađa radi punom parom - iako je pre dve godine formalno prestao da bude član Ateljea 212, u kojem je proveo najveći deo karijere. Sticajem okolnosti, njegova prva uloga u Narodnom pozorištu došla je iz druge ruke: Čezarea je trebalo da igra Branko Cvejić, koji je zbog bolesti izašao iz podele. U međuvremenu, popularni glumac je preminuo, pa mu je mlađi kolega i posvetio (ne)suđenu ulogu:

- Osećam se i tužno i lepo. Lep je glumački zadatak, komad, ekipa. Sve je lepo ispalo, mada se retko u životu dešava kad uđete u tako nešto posle ovakvih okolnosti - kaže Mlađa Andrejević.

Foto Ž. Jovanović

Uz Čezarea, na njegovom repertoaru je i "Pasivno pušenje" u Zvezdara teatru, "Gospođa Roza" u Jevrejskom kulturnom centru, "Adresa svemir" u Bitef teatru, "Histerija" u JDP, dok je odnedavno ponovo u matičnoj kući i obnovljenoj predstavi "Avgust u okrugu Osejdž".

- Ovih pet-šest naslova mi em održava kondiciju, em pojačava penziju - kaže duhovito naš sagovornik, koji je karijeru počeo u "Bošku Buhi", ali je ubrzo glumački vek nastavio u Ateljeu.

- Volim dobru komediju. Nema ništa lepše nego da od srca nasmeješ ljude. Uživao sam svojevremeno igrajući "Sirote male hrčke", neobičnu i veoma gledanu predstavu. Izdvajam i "Histeriju" u JDP, koja je kao diplomski rad Ivana Vukovića premijerno izvedena 2010. godine. U njoj sam i dalje u ulozi Frojda...

Kako kaže, u Ateljeu 212 imao je priliku da igra sve: i avangardu, i domaći savremeni tekst, i klasiku:

- Sve sam igrao i sve mi je prijalo! Tako je kad je lepa uloga i kad je dobar komad. Sada mi je Čezare došao kao da je pao s neba. Baš uživam u tom liku. Inače, ne razmišljam šta bih novo poželeo, nemam ni neke posebne želje.

Karijera

ANDREJEVIĆ je ostvario mnoge markantne zadatke u kultnim filmovima kao što su "Kad porastem biću Kengur", "Turneja", "Oktobarfest", "Parada", "Šest dana juna". Najmlađa publika uživala je u njegovom liku Ace Poštara (TV serija "Šta bi bilo kad bi bilo"), a jedno vreme bio je angažovan i u mnogim popularnim naslovima "Puža".

Nedavno je u "Veri" dobio epizodnu ulogu, kao i u seriji "Nemirni", koja tek treba da se emituje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)