IZLOŽBA O VLADIMIRU LOGUNOVU: U Muzeju Narodnog pozorišta postavka o uglednom baletskom igraču,pedagogu i koreografu

V.V.S.

31. 10. 2022. u 13:05

U MUZEJU Narodnog pozorišta u Beogradu večeras (31.oktobar) će biti otvorena izložba "Izazov baletskog triptihona - Vladimir Logunov, baletski igrač, pedagog i koreograf", autorke Milene Jauković.

ИЗЛОЖБА О ВЛАДИМИРУ ЛОГУНОВУ: У Музеју Народног позоришта поставка о угледном балетском играчу,педагогу и кореографу

foto:promo

Kao umetnik dominantno karakternog igračkog profila, na beogradskoj sceni upečatljivo je tumačio uloge klasičnog i neoklasičnog baletskog repertoara. Grof Rotbart ("Labudovo jezero"), Šumar Hilarion ("Žizela"), Karenjin ("Ana Karenjina"), četvorostruka uloga u Hofmanovim pričama, Kopelijus ("Kopelija"), samo su neke od njegovih uloga. Nekadašnji učenik čuvenog ruskog pedagoga Nine Kirsanove, poznavao je principe studiozne ruske pedagogije, što mu je olakšalo sticanje znanja iz ovog domena, koje će on velikodušno prenositi od 1986. godine, kao profesor duetne igre u Baletskoj školi "Lujo Davičo".

Među brojnim nagradama i priznanjima izdvajaju se Nagrada za životno delo i nagrada "Dimitrije Parlić" UBUS-a, "Pečat" (2016) i Plaketa (2018) Narodnog pozorišta u Beogradu, a Logunov je i prvi baletski umetnik koji je primio Zlatnu medalju za zasluge predsednika Republike Srbije, 2021. godine.

Izložba će biti otvorena do sredine decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)