NA BIJENALU 25 UMETNIKA: Likovna jesen u Somboru

J. L.

04. 11. 2022. u 16:27

UMETNIČKI radovi 25 umetnika i umetnica biće predstavljeni na ovogodišnjoj manifestaciji “Likovna jesen” u Somboru, koja će biti otvorena u subotu u Galeriji savremene umetnosti Gradskog muzeja Sombor.

НА БИЈЕНАЛУ 25 УМЕТНИКА: Ликовна јесен у Сомбору

foto: fejsbuk Kulturni centar Sombor

Bijenale će obuhvatiti tri umetničke celine: slikarsku – gde će biti prezentovani radovi osamnaest slikara, zatim video celinu sa radovima sedam umetnika i treću „Strit art“ celinu, koju je Kulturni centar “Laza Kostić” iz Sombora, organizator manifestacije, uveo od 2016. godine. Takođe, biće predstavljen i mural, koji je osmislila i oslikala umetnica Marija Šoln.

- Umetnici pozvani da izlažu na Likovnoj jeseni su, svako na svoj način, posvećeni razlizličitim temama, ali bez obzira na vrstu umetničke preokupacije, oni uvek obraćaju pažnju na razvoj koji se dešava u svetu kao i na trenutnu situaciju u društvu. Sa sve većim uticajem liberalizma i globalnog kapitalizma, postavlja se pitanje kako se umetnost u takvom svetu može pozicionirati i kako umetnici svojim delovanjem mogu doprineti promenama koje su neophodne, posebno unutar umetničkog sistema u našoj zemlji – ističe  Slavica Žarković, jedna od selektora ovogodišnje Likovne jeseni.

Podsetimo se, “Likovna jesen” je nastaladavne 1963. godine na ideju i inicijativu jednog od najpoznatijih slikara jugoslovenske umetnosti, Somborca Milana Konjovića.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)