OKTOBARSKI SALON U NARODNOM MUZEJU: "Talas" Erika Korna

M.A.K.

02. 11. 2022. u 19:45

KAO ortvaranje četvrog izložbenog prostora 59. Oktobarskog salona, u četvrtak, 3. novembra, će na drugom spratu Narodnog muzeja, u okviru stalne postavke Evropske umetnosti od 14. do 20. veka , biti postavljena slika francuskog umetnika Erika Korna - "Talas, neka me život nosi".

ОКТОБАРСКИ САЛОН У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ: Талас Ерика Корна

Foto promo

Reč je o ulju na platnu, velikih dimenzija (183 puta 224 centimetara), nastalom u prethodne dve godine.

Autor je umetnik i kustos, osnivač centra za savremenu umetnost Le Plateau u Parizu. Korn je saradnik muzejske zbirke Berardo u Lisabonu od njenog otvaranja, gde je priredio brojne međunarodne izložbe, dok se njegova dela nalaze se u  javnim i privatnim kolekcijama u Francuskoj i inostranstvu.

O značenju ove privremene intervencije savremenog umetnika u stalnu postavku Narodnog muzeja, posle otvaranja, od u 18 časova biće održan razgovr (na srpskom i francuskom, sa prevdom) sa muzejskom savetnicom i kustoskinjom Zbirke crteža i grafika stranih umetnika dr Draganom Kovačić.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović