IZLOŽBA KATARINE ALEMPIJEVIĆ U GALERIJI "HAOS": Zavirivanje u dušu samu

M.A.K.

21. 10. 2022. u 17:22

NOVI ciklus "Kroz šumu", umetnice iz Čačka, Katarina Alempijević, predstavljen je u beogradskoj galeriji "Haos".

ИЗЛОЖБА КАТАРИНЕ АЛЕМПИЈЕВИЋ У ГАЛЕРИЈИ ХАОС: Завиривање у душу саму

Foto promo

Do 11. novembra, predstavljena dela, u kojima nastavlja svoja preispitivanja o krhosti čovekovih unutrašnjih pejzaža, u čijem fokusu je uvek telo i ranjivost svakog, a pre svega, ženskog bića, ističe Borka Božović, istoričar umetnosti i osnivač galerije.

- Njen crtež je rafiniran, precizan i na poseban način nežan. Ona veze svojom rukom figure na prozirnim tkaninama i niže ih tako da stvara uzbudljiv vizuelni prikaz kao prolaz kroz šumu- zaključuje Božovićeva o višestruko nagrađivanoj umetnici, koja se samostalno predstavila 13 puta. - Prikazuje nam kroz svoje osmišljene instalacije unutrašnja zbivanja u telu i pulsiranja osećanja od kojih zavise naši životni tokovi. Gradi uzbudljive scenografske prizore, kakve su i prostorne instalacije u Galeriji Haos, upućujući nas da zavirimo u sopstvenu i njenu unutrašnjost, u dušu samu.

Rođena 1977. autoka je diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti, gde je i magistrirala, a potpm studijski boravila u Parizu u Cit Internationale Des Arts. Radovi joj se nalaze u kolekcijama Muzeja "Cepter", Galerije "Nadežda Petrović" u Čačku, Galerije savremene likovne umetnosti u Nišu, Umetničke galerije Narodnog muzeja u Kruševcu, Narodnog muzeja u Kraljevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA KAKVU ROLAN GAROS NE PAMTI: Rusija u šoku, niko ne veruje šta se dešava u Francuskoj (FOTO)