„PEČAT“ ZA ČETVORO PESNIKA: Manifestacija Brankovo kolo u Sremskim Karlovcima dodelila priznanja

J. S.

18. 10. 2022. u 14:02

PRESTIŽNA nagrada manifestacije Brankovo kolo „Pečat varoši sremskokarlovačke” za najbolje pesničke knjige na srpskom jeziku ravnopravno je pripala ove godine Perici Markovu, Juliji Kapornjai, Maji Belegišanin Ivanović i Slobodanu Joviću.

„ПЕЧАТ“ ЗА ЧЕТВОРО ПЕСНИКА: Манифестација Бранково коло у Сремским Карловцима доделила признања

Foto: Bankovo kolo

Na današnjoj sednici ovu odluku jednoglasno je doneo žiri Brankovog kola u sastavu: Nenad Grujičić, Jelena Aleksić i Andrej Jelić Mariokov.

U obrazloženju navedeno je da je Perici Markovu iz Zrenjanina priznanje dodeljeno za knjigu pesama „Ognjište“ (Banatski kulturni centar, Novo Miloševo, 2022), Julija Kapornjai iz Novog Sada nagrađena je za knjigu „Panaceja“ (Književna opština Vršac, 2022), Maja Belegišanin Ivanović iz Beograda ovenčala je „Pečatom“ svoju zbirku „Majska kiša“ (Presing, Mladenovac, 2022), a Slobodanu Joviću iz Lopara iz Republike Srpske priznanje je donela knjiga „Isusov trn“ (Srpska književna zadruga, Beograd, 2021).

Nagrada „Pečat varoši sremskokarlovačke“ koja se dodeljuje od 1967.godine, novim laureatima biće svečano uručena povodom 199. rođendana Branka Radičevića, na „Prolećnim Brankovim danima 2023“, koji će trajati od 15. do 28. marta u Sremskim Karlovcima i Novom Sadu.

BONUS VIDEO - BLAGO NA JABLANICI: U selu Pleš otkriven rimski novčić cara Aurelijana iz trećeg veka

  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)