ULICE ŽIVIĆU I SIMJANOVIĆU: Počast umetnicima u Kruševcu

S. B.

04. 10. 2022. u 15:11

GLUMAC Marko Živić (1972-2021) i kompozitor Zoran Simjanović (1946-2021), dvojica velikana koja su prošle godine izgubila bitku sa virusom korona, dobili su svoje ulice u rodnom Kruševcu, u novom naselju koje se gradi na lokaciji Stari aerodrom, na obodima grada u pravcu Kopaonika.

УЛИЦЕ ЖИВИЋУ И СИМЈАНОВИЋУ: Почаст уметницима у Крушевцу

Foto: S.Babović/ Arhiv Kruševačkog pozorišta

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu dalo je saglasnost za imenovanje novih ulica 6. septembra, a odbornici Skupštine grada su na poslednjoj sednici prošle nedelje jednoglasno tu odluku i potvrdili. Nešto ranije, Kruševačko pozorište nazvalo je novu, Malu noćnu scenu po glumcu, koji je počeo svoju karijeru devedesetih godina upravo u čuvenom gradskom teatru.

- To je bio način da se odužimo izuzetnom čoveku, koji je prve profesionalne korake načinio u našem pozorištu - kaže, za "Novosti", Branislav Nedić, upravnik Kruševačkog pozorišta i veliki Markov prijatelj. - Sećam se njegove predstave "Začarano magarence" davne 1996. godine, kao i kasnijih uloga u "Protekciji", "Valjevskoj bolnici", "Čekajući Godoa". Poslednju predstavu "Minut" je i režirao. Kada pomislim na njega, pomislim da je veliki prijatelj i glumac, ali i veliki Kruševljanin.

Foto V. Danilov

Neposredno pre smrti, kompozitor Zoran Simjanović dobio je u svom Kruševcu nagradu za životno delo u okviru Međunarodnog festivala humora i satire "Zlatna kaciga". Veliki umetnik, profesor FDU, jedan je od najpoznatijih srpskih kompozitora muzike za film, TV serije i pozorište, potpisao je muziku za više od 100 igranih filmova i igranih serija. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!