ODLAZAK GLUMICE NARODNOG POZORIŠTA: Iznenada preminula Danijela Ugrenović (53)

V.V.S.

15. 09. 2022. u 17:07

GLUMICA Narodnog pozorišta u Beogradu Danijela Ugrenović danas je iznenada preminula u 53. godini - saopšteno je iz Narodnog pozorišta.

ОДЛАЗАК ГЛУМИЦЕ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА: Изненада преминула Данијела Угреновић (53)

foto:Narodno pozorište

Rođena je 14. maja 1969. godine u Dubrovniku. Diplomirala je na FDU, u klasi prof. Vladimira Jevtovića, 1994. godine, kada je i postala stalna članica ansambla Drame Narodnog pozorišta, zajedno s kolegama sa klase Natašom Ninković, Nelom Mihailović, Borisom Pingovićem i Danijelom Kuzmanović.

Svojom pojavom, jedinstvenim talentom, uverljivošću i scenskom snagom plenila je pažnju publike i kritike. Na matičnoj sceni ostvarila je niz upečatljivih rola u predstavama "Mesec dana na selu" (Veročka), "Život je san" (Rosaura), "Putujuće pozorište Šopalović" (Gina), "Razvojni put Bore šnajdera" (Lina), "Maksim Crnojević" (Anđelija), "Zli dusi" (Virginska), "Ivanov" (Zinaida Savišna)...

Poslednju premijernu ulogu u Narodnom pozorištu odigrala je pre nepunih godinu dana, 25. septembra prošle godine, u drami Aleksandra Nikolajeviča Ostrovskog "Vuci i ovce", u režiji Egona Savina koji joj je poverio lik Anfuse Tihovnovne. Nastupala je s velikim uspehom i na drugim scenama - Budva Grad teatar ("Karolina Nojber"), Atelje 212 ("Velika sveska"), Kulturni centar Tivat ("Nenagrađeni ljubavni trud"), "Madlenianum ("Tesla"), Bitef teatar ("Ivona kneginja Burgundska", "Gospa od mora", "Moja domovina sedam snova", "Zimske bašte"), Pozorište "Boško Buha" ("Plava ptica")...

Bila je supruga reditelja Nikite Milivojevića, s kojim je imala dvoje dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu