POČINJE DESETI ANIMATOR FEST: U Jagodini evropski festival animiranog filma dece i mladih do 4.septembra

V.V.S.

29. 08. 2022. u 14:25

EVROPSKI festival animiranog filma dece i mladih, Animator fest, održaće se od 31. avgusta do 4. septembra u Jagodini - uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, Grada Jagodine i Filmskog centra Srbije.

ПОЧИЊЕ ДЕСЕТИ АНИМАТОР ФЕСТ: У Јагодини европски фестивал анимираног филма деце и младих до 4.септембра

fot: Promo

Reč je o festivalu koji se fokusira na dečju produkciju animiranih filmova i autorski animirani film. Svakog septembra u tri takmičarska programa predstavlja vrhunsku evropsku produkciju dečijih i omladinskih filmova i pažljivo odabranih ostvarenja za decu i tinejdžere. Publika svih uzrasta i ove godine imaće priliku da uživa u bogatom filmskom programu, kao i brojnim događajima poput razgovora sa autorima, predavanjima, okruglim stolovima, radionicama, izložbama, koncertima i neformalnim okupljanjima.

Na ovogodišnji festival je pristiglo više od hiljadu i trista filmova iz gotovo devedeset zemalja seveta od kojih će selekciona komisija izabrati najbolje. U sastavu internacionalnog žirija radiće: Loran Guj, reditelj animiranih filmova (Francuska), Mauro Kararo, reditelj animiranih filmova (Švajcarska), Paola Orlić, producent festivala Animafest Zagreb (Hrvatska), Mileta Poštić, producent i reditelj animiranih filmova i producent (Srbija), kao i Miroljub Stojanović, publicista i urednik izdavaštva u Filmskom centru Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)