KNJIGA O ZMAJEVIMA: U izdanju "Lagune" pojavio se novi naslov za decu "Zmajevi,zmajke i zmajčad" Rastislava Durmana

V.V.S.

04. 08. 2022. u 10:18

IZ bogate riznice maštanja Rastislav Durman odabrao je i preradio manje poznate bajke u kojima važnu ulogu imaju zmajevi, objedinjujući ih u knjizi "Zmajevi, zmajke i zmajčad", koja s eovih dana pojavila u izdanju "Lagune".

КЊИГА О ЗМАЈЕВИМА: У издању Лагуне појавио се нови наслов за децу Змајеви,змајке и змајчад Растислава Дурмана

foto:Promo

Knjiga se razlikuje od ostalih i po tome što je autor u nekim trenucima šaljivo ukazao na zanimljiva mesta u pripovestima, ili produžio grane priča koje su ostale nedorečene:

- Zmajevi uglavnom jesu zlice, ali mogu da budu i dobrice u našoj su tradiciji, na primer, pozitivni junaci pošto čuvaju ljude od ala. Mogu da budu beskonačno hrabri, ali i nesigurni u sebe, pa i kukavice - ističe Durman. - Mogu da budu izuzetno pametni i lukavi, ali ima i onih naivnih i tupavih. Mogu da ne podnose ljude, ali i da budu raspoloženi da pomognu ne tražeći ništa zauzvrat. Mogu da budu sasvim neljudski, ali i ljudima nalik, sa ljudskim nevoljama kao što je, recimo, kako izaći na kraj sa strogom bakom. Kakvi god bili, od zmajeva se u bajkama isključivo očekuje da na ih kraju pobedi junak koji će posle da bude srećan i dugovečan, a da zmajeve niko ne pita šta oni o tome misle i da li bi voleli nešto drugo u životu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!