GOSTUJE SERAN DEMIRAL: Turska autorka knjiga za decu i naučnofantastičnih romana u Krokodil centru

V.V.S.

18. 07. 2022. u 13:02

TOKOM jula u Kući za pisce Krokodil centra boraviće turska autorka Seran Demiral, a publici će se predstaviti dva puta : u četvrtak 21. jula, biće razgovor pod nazivom United in Diversity: a Realistic Novel about the Concept of Family, dok će u subotu 23. jula, Seran održati radionicu o pisanju naučne fantastike.

ГОСТУЈЕ СЕРАН ДЕМИРАЛ: Турска ауторка књига за децу и научнофантастичних романа у Крокодил центру

foto:Promo

Seran Demiral je autorka knjiga za decu i naučnofantastičnih romana iz Istanbula. Kao tinejdžerka, 2000-ih godina je objavila dva romana fantastike "Pustinjak" i "Umrtvljenost". Posle završetka arhitekturu na Univerzitetu Mimar Sinan, upisala je master studije sociologije. Prvu knjigu naučne fantastike ("Centar za proizvodnju života") objavila je 2015. godine. U međuvremenu, počela je da se interesuje za književnost za decu i mlade, posebno adolescente. Njeni dosad objavljeni romani za decu i mlade su " Vrhovi prstiju","Likjina pesma","Memento","Ja nama" i "Mi svetu".

Pišući za decu, ta je iskustva prenosila i u svoj akademski rad. Za doktorsku tezu proučavala je subjektivnost adolescenata kroz njihovu interakciju s digitalnim tehnologijama. Njena interesovanja obuhvataju i izmenjeno iskustvo detinjstva u onlajn okruženju. Predaje književnost za decu na Univerzitetu Bogaziči kao i kreativno pisanje i sociološke metode na Univerzitetu Išik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)