PREDSTAVLJANJE "PUTA LIČICE": Promocija romana Save Bojovića na Somborskom filmskom festivalu

V.V.S.

13. 07. 2022. u 22:38

NA Somborskom filmskom festivalu ( u okviru programa "Espreso u 11"), u četvrtak 14.jula, biće predstavljena knjiga Save Bojovića "Put Lučice".

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПУТА ЛИЧИЦЕ: Промоција романа Саве Бојовића на Сомборском филмском фестивалу

foto: Promo

Bojović je rođen 1992. godine u Beogradu. Osnovne studije komunikologije završio je na Erasmus Univerzitetu u Roterdamu, a master studije iz filmske teorije na univerzitetu ELTE u Budimpešti. Rukopis njegovog prvog romana "Put Lučice" nagrađen je na konkursu za prozu "Trećeg trga" i Beogradskog festivala poezije i knjige.

U najavi romana navodi se da autor, polazeći od prepoznatljivih beogradskih i eksjugoslovenskih toponima i karakterističnih likova iz kraja, preko evropskih aerodroma i skrivenih uličica svetskih metropola, na kojima se razotkrivaju sjaj i beda savremene Evrope - Bojovićev junak istovremeno je i putnik, ali i posmatrač sopstvenog putovanja.

U nastojanju da popuni prazninu nastalu zbog intimne traume i sagleda svoje mesto na kulisama materijalistički ustrojenog, digitalnog sveta, ovaj generacijski junak pokušaće da između dve ponuđene opcije, business or pleasure, ipak izabere - sebe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave