ISKRE U OČIMA MUZIČARA: Izložba fotografija Ivana Grlića u Kraljevu (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

01. 07. 2022. u 18:39

U okviru ovogodišnjeg, 12. po redu Međunarodnog džez festivala „Džezibar“, u galeriji kraljevačkog Kulturnog centra Ribnica otvorena je izložba fotografija pod nazivom „MUSIC, BRE!“, autora Ivana Grlića.

ИСКРЕ У ОЧИМА МУЗИЧАРА: Изложба фотографија Ивана Грлића у Краљеву (ФОТО)

KC Ribnica

U pitanju je, zapravo, multimedijalni umetnički projekat baziran na foto-portretima najznačajnijih muzičkih umetnika i predstavlja deo projekta „Serbian bre" započetog još 2001. godine.

- Modele sam birao među umetnicima koji su karakteristični i kao stvaraoci i kao ličnosti, nastojeći da u fotografijama zamrznem njihovu energiju, ekspresiju i harizmu. Pokušao sam da najširoj publici iz svog ugla prikažem iskre koje vidim u očima muzičara, nastale kao posledica dugogodišnjeg druženja sa instrumentom i scenom – rekao je Grlić.

KC Ribnica

Otvaranje izložbe fotografija Ivana Grlića

Prema njegovinm rečima, motiv za bavljenje ovim projektom bila mu je potreba da nešto uradi na menjanju stvarnosti, davanju alternative i promovisanju drugačijih standarda.

- Ovaj projekat predstavlja napor za poboljšanje naše stvarnosti, sa željom da probudim i podstaknem publiku na drugačije razmišljanje, posmatranje sadašnjeg trenutka i da doprinesem očuvanju pravih vrednosti.

KC Ribnica

Izložba fotografija Ivana Grlića u Kraljevu

Zaintersovani će izložbu moći da pogledaju do 12. jula, a ulaz je, kao i na sve ostale programe „Džezibara“, besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!