"ROK EL KLASIKO" LUDILO NA TAŠU: Koncert Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića, virtuoz na violini i zapevao (FOTO)

Tanjug

22. 06. 2022. u 00:27 >> 01:46

PRAVI muzički spektakl održali su sinoć na Stadionu "Tašmajdan" violinista Stefan Milenković i legendarni roker Dr Nele Karajlić!

РОК ЕЛ КЛАСИКО ЛУДИЛО НА ТАШУ: Концерт Стефана Миленковића и Нелета Карајлића, виртуоз на виолини и запевао (ФОТО)

Foto I. Marinković

Dugoočekivani autorski projekat dvojice popularnih muzičara pod nazivom "Rok el klasiko" oduševio je Beograđane i goste glavnog grada koji su napunili čuveni amfiteatar do poslednjeg mesta, i zajedno sa domaćinima proslavili još jedan Svetski dan muzike.

Rame uz rame s virtuozom na violini na bini su nastupili članovi njegove Gudačke reprezentacije mladih, dok su podršku čuvenom rokeru pružili saborci iz njegovog benda "Osiromašeni uranijum". Koncert je počeo nešto posle 21.00, a višečasovni nastup pred punim Tašom otvorila je "Fikreta i Pahelbel". Starija publika dizala je ruke uvis uz dobro poznate stihove "Ooo... u lošoj formi sam, i zato ne želim da budeš tu kraj mene, prošetaj".

Nele se posle prve numere obratio publici rečima da je njegova majka htela da on uđe u svet klasične muzike.

Foto I. Marinković

- Posle 40 i kusur godina uspeo sam da nađem svog druga Stefana Milenkovića. Tako smo se nas dvojica našli na tom nekom zajedničkom putu i evo tu smo da opravdamo očekivanja moje pokojne majke - istakao je Karajlić i najavio sledeću numeru - spoj Čajkovskog i "Gileta šampiona".

Usledili su aranžman Listove "Mađarske rapsodije", Devil in the buissness class i Šostakovič, zatim "Zvijezda nad Balkanom i Vivaldi", "Pitbul terijer i Grig"... Publika je oduševljeno reagovala posle svakog izvedenog aranžmana, a uz Neleta su uglas pevali stare i dobro poznate hitove "Zabranjenog pušenja". Dlanove nisu štedeli, pa je svaka pesma bila ispraćena velikim aplauzom. Karajlić je u svom stilu zabavljao publiku, koja je s osmehom reagovala na njegove šale i dosetke.

U dobrom raspoloženju Milenković i Karajlić bili su i uoči koncerta, kada su strpljivo razgovarali s novinarskim ekipama. Poručili su da publika može da očekuje "ludilo", a po reakcijama nisu izneverili visoka očekivanja. Na pitanje da li ima tremu pred nastup, Karajlić je odgovorio da je prestao da svira upravo zbog - treme.

- Gde god da sviram - u Arilju, Londonu, imam tremu, a možete misliti u Beogradu - rekao je čuveni roker. - Moja veza sa Tašmajdanom je duboka. Ovde smo svirali u dva, tri navrata i svaki put su to bili oni koncerti koji okreću karijeru na drugu stranu. Kada smo 1996. godine svirali na Tašu to je bio momenat kada sam odlučio da se ponovo bavim muzikom, već sam bio odustao.

Milenković je poručio da je vladalo veliko uzbuđenje jer, kako je istakao, pola ljudi u publici poznaje.

- Ovo je prvi naš kompletan nastup, imali smo do sada nekoliko tizera koji su svaki put bilo malo duži, a i dorađivali smo sve. Sada je uz animaciju to u kompletu - rekao je Milenković.

Foto I. Marinković

Karajlić je na pitanje novinara koju je pesmu prvo pustio kada je ustao ujutru iznenadio odgovorom da ne sluša muziku odavno.

- Stefan je zaljubljenik u muziku, ja više volim performans - istakao je Nele. - Najveći problem tokom rada na ovom projektu nam je bilo to što ja stalno kasnim na probe, a Stefan nema slobodne dane. Jedini sukob nam je bio na nivou toga da su gudači tražili da se malo stišamo.

Na koncert u srcu prestonice sinoć su došli i roditelji našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića, Srđan i Dijana, zatim gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, modna kreatorka Suzana Perić i mnogi drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

IZVINITE ŠTO SMETAM Bora o razlikama između Srba i Slovenaca