DOKTORSKI PROJEKAT JOVANA MARJANOVA U MALOJ GALERIJI ULUPUDUS-A: Pasji život- čoveka!

M.A.K.

31. 05. 2022. u 17:43

GLAVNI akteri na fotografijama, koje će Jovan Marjanov, kao deo svog umetničkog doktorskog istraživanja na Fakultetu primenjenih umetnosti, predstaviti u Maloj galeriji Ulupudsa (Uzun Mirkova 12), su - psi!

ДОКТОРСКИ ПРОЈЕКАТ ЈОВАНА МАРЈАНОВА У МАЛОЈ ГАЛЕРИЈИ УЛУПУДУС-А: Пасји живот- човека!

Foto promo

Odatle i naziv postavke "Pasji život". Pas je na ovim delima i metafora za čoveka i naziv aludira na težak položaj čoveka u društvu, jer i sama izreka pasji život proističe iz naroda i simbolizuje težak život pun patnje, piše između ostzalog u najavi postavke:

- Na fotografijama psi koji se pojavljuju su različitih psećih statusa, od običnih uličnih pasa mešanaca, preko rasnih pasa koji žive na ulici do onih koji su imali tu sreću da ih čovek udomi odnosno kupi i brine o njima. Kroz pažljivo sortiranje i poznatim tipološkim pristupom ovaj rad skreće pažnju na univerzalni apsurd statusa u društvu, na pasji život koji je uskraćen za najbitnije stvari kao što su ljubav i sreća.

Rođen sam u Beogradu gde živim i radim, Marjanov je diplomirao na smeru Fotografija FPU, u klasi Branimira Karanovića, a zaposlen je kao docent na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

- Posvetio sam se usavršavanju fotografskih tehnika, kreiranju foto - eseja i dokumentarnih radova koji razmatraju problematiku savremenog života ljudi i njihovog položaja u društvu. Želja mi je da nastavim da se razvijam u smeru dokumentarne fotografije i da kroz interdisciplinaran pristup usavršavam svoje veštine istraživanja i kreiranja koncepata u umetnosti - ističe autor "Pasjeg života".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri