JUBILARNO IZVOĐENJE "JADNIKA": Popularni mjuzikl i posle sto odigranih predstava na sceni "Madlenijanuma"

V.V.S.

20. 05. 2022. u 16:35

NA Velikoj sceni Opere i teatra "Madlenijanum" 23.maja biće jubilarno, stoto izvođenje mjuzikla "Jadnici" , u režiji Nebojše Bradića. Premijera je bila, sad već davne 2007. godine, a bio je to prvi postavljali mjuzikl u ovoj kući. U međuvremenu, predstavu su videle mnoge generacije gledalaca( pod dirigentskom palicom Vesne Šouc),a prvo izvođenje je bilo sa Zafirom Hadžimanovim u ulozi Žan Valžana.

ЈУБИЛАРНО ИЗВОЂЕЊЕ ЈАДНИКА: Популарни мјузикл и после сто одиграних представа на сцени Мадленијанума

foto:Promo

Popularni naslov obnovljen je 2014. godine, sa istim autorskim timom, ali sa velikim promenama u podeli uloga. U liku Žana Valžana pojavljuje se Nebojša Dugalić, a neki od glumaca su zamenili uloge, poput Dejana Lutkića koji se sad pojavljuje kao Inspektor Žaver i Srđana Timarova koji je u obnovljenoj predstavi Tenardije. Tu su i Ivan Bosiljčić, Katarina Gojković, Nataša Marković, i pevači Branislava Podrumac, Ljubomir Popović, Zoran Leković.

Ansamblu "Jadnika" tokom godina pridružili su se i Slaven Došlo kao Marijus, Mina Gligorić i Nevena Đoković (kao Kozeta), a od ovog meseca publika će gledati Branislavu Podrumac kao Fantinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!