LJUBAV VERE I VUKA NA NAJVEĆEM TESTU: Nastavak popularne serije "Tajne Vinove loze", od 28. marta, na Superstar TV

J. BANjANIN

26. 03. 2022. u 06:40

POSLE malo više od godinu dana, druga sezona serije "Tajne vinove loze" stiže na male ekrane. Nastavak popularne melodrame sa elementima trilera biće emitovan od 28. marta, radnim danima, od 21.00, na kanalu Superstar TV.

ЉУБАВ ВЕРЕ И ВУКА НА НАЈВЕЋЕМ ТЕСТУ: Наставак популарне серије Тајне Винове лозе, од 28. марта, на Суперстар ТВ

Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović, Foto Met Ro productions

Serija je nastala po ideji Dejana Karaklajića i literarnim motivima Mirjane Bobić Mojsilović, u produkciji "Telekoma Srbije" i "Met Ro productions". Scenaristi su Iva Mitrović i Marko Popović, a reditelji drugog ciklusa Ana Marija Rosi, Gorčin Stojanović, Dejan Karaklajić i Marko Glušič.

Prva sezona serije nije razjasnila mnoge dileme, te publika željno iščekuje novih 36 epizoda intrigantne porodične sage o ljubavi i vinu. Nastavak "Tajni vinove loze" obeležiće duhovi prošlosti i brojni flešbekovi kroz koje ćemo upoznati pretke glavnih junaka, Vere Smiljanić i Vuka Tomovića, koje tumače Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković.

U dramatičnoj završnici prve sezone, Verin navodno pokojni muž Nenad, odnosno monah Ilarion (Aleksandar Đurica), zapalio je Verin vinograd. Iako na prvi pogled nije bilo jasno da li je stradao, Dejan Karaklajić otkrio je da ovog junaka više nećemo videti.

Nikola Kojo, Foto Met Ro productions

Ljubav Vere i Vuka biće stavljena na najveći test do sada u nastavku njihovog zajedničkog života u Negotinskoj krajini. Oni će morati da pokažu da su najjači onda kad im je najteže, jer ulog nije samo njihov odnos, već čitave porodice, kao i vino za koje su se sve ove godine borili. Napokon ćemo saznati da li će Verina vinarija Smiljanić, uprkos izgorelom vinogradu, uspeti da sprovede berbu na vreme i Francuzima isporuči ogromnu količinu prvoklasnog vina "Teodora".

- Trideset sedma epizoda počinje dva dana posle požara kojim se završila prethodna sezona. Vukova i Verina ljubav će se razvijati, konačno će doživeti ono čemu su težili od rane mladosti, kada su se upoznali. Naravno, i njihov odnos, kao i svaki, ima uspone i padove. Postoji velika priča oko vina "Teodora" i daljeg razvoja proizvodnje. Zbog pravljenja tog vina Vera traga za svojim poreklom, kopa po prošlosti i otkriva neverovatne, i traumatične i lepe stvari. Siguran sam da će biti napeto do samog kraja.

Prepravili smo kraj sezone tako da zbog lika kog igra Nikola Kojo bude još napetije - otkriva za naš list Dejan Karaklajić.

Dragana Mićalović i Lazar Nikolić igraće roditelje koje je Vera izgubila u mladosti. Druga sezona će nam otkriti da veza Tomovića i Smiljanića seže duboko u prošlost, jer se porodica Smiljanić doselila u Negotin baš iz Subotice, gde žive Tomovići.

- Vera je hrabra i jaka, ali videćemo da li će uspeti sve da ponese. Često se prevarimo, pa pomislimo da su takve žene neuništive i da umeju baš sa svakom situacijom da se izbore, a da li je tako? Mislim da sve ima svoju granicu izdržljivosti... Osim ljubavi...

Foto Met Ro productions

Ona može da podnese mnogo toga - ističe za "TV novosti" Sloboda Mićalović.

Vera će u novim epizodama praviti i novo vino, a u ulozi hemičarke koja će joj pomagati da pronađe savršenu formulu videćemo Radu Đuričin. Vera shvata da Vuka ne drži mesto jer još nije raskrstio sa prošlošću. Bio je ključna ličnost u vođenju vinarije Tomović, a sada, kada nije u Subotici, pitanje je da li će posao opstati. Osim imperije koju je izgradio, Vuka sa severom povezuje supruga Jelena (Milica Zarić) od koje se još nije formalno razveo. Jedan od novih likova je i Jelena Dapčević (Vanja Milačić), koja će kao Jelenina advokatica zagorčati život Vuku u nastavku. Vukova kći Anja (Vanja Nenadić) putuje po svetu želeći da pobegne od problema, njegova sestra Ruža (Anita Mančić) čini sve kako bi očuvala porodicu na okupu, a Vukov brat Zoran (Nebojša Milovanović) pokušava da napravi novo vino. Ipak, godine alkoholizma dolaze na naplatu, pa Zoran nije u stanju da uspostavi zdrav odnos sa ženom Linom (Sena Đorović) i sinom Ivanom (Luka Grbić), i gubi osećaj za zanat koji najviše voli.

- Zoran se izborio sa nekim traumama, ali biće novih. On želi da nadoknadi propušteno u životu, vedriji je i trudi se da pomogne, napravi novo vino, sastavi porodicu i obnovi odnose, ali dolazi u nova iskušenja - objašnjava za "TV novosti" Nebojša Milovanović.

U prethodnom ciklusu Vuka i Zorana videli smo i kao tinejdžere, a sada će nas priča odvesti još dalje u prošlost, pa ćemo dva brata i sestru Tomović videti kao decu.

Upoznaćemo i Tadiju - Vukovog, Ružinog i Zoranovog dedu kog će tumačiti Miodrag Krstović. Mnogo izazova za porodicu Tomović dolazi iz spoljnog sveta. Pojavljuju se konkurenti koji žele da otkupe vinariju i unište je, a nad njihovim domom nadvija se nova moćna i misteriozna figura - lik Koste, kog igra Nikola Kojo. Kosta se pojavio na kraju prve sezone, kao nekadašnji štićenik i prijatelj Radula Mišića (Miodrag Krivokapić), ubijenog oca Jelene Tomović. Sada je svetski uspešan biznismen, koji se posle mnogo godina vraća iz Nemačke u rodno mesto. Stigao je sa ženom Teom (Nataša Janjić), poznatom muzičkom producentkinjom, koja će Zoranovom sinu Ivanu pomoći da izgradi karijeru.

Ostaje da saznamo ko je Kosta - dobrotvor, kako se predstavlja, ili zlotvor, kako Vuk misli.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)