PANTIĆU BORINA NAGRADA: Književna manifestacija u Vranju

J. S.

21. 03. 2022. u 22:57

MIHAJLO Pantić, književnik, književni kritičar i teoretičar književnosti, dobitnik je ovogodišnje nagrade "Borisav Stanković", saopštio je u ponedeljak na konferenciji za medije Miroslav Cera Mihailović, urednik Književne zajednice "Borisav Stanković", koja tradicionalno dodeljuje ovo eminentno književno priznanje.

ПАНТИЋУ БОРИНА НАГРАДА: Књижевна манифестација у Врању

Miroslav Cera Mihailović, Foto J. S.

Pantiću će, kako je kazao Mihailović, nagrada biti uručena za celokupan književni opus. Odluku je ove godine doneo žiri u sastavu prof. dr Milo Lompar, prof. dr Slađana Jaćimović i književnik Aleksandar Laković.

Mihailović je najavio da će program ovogodišnje 56. Borine nedelje u Vranju početi 23. marta, kada će, nakon besede prošlogodišnjeg laureata Petra Sarića, biti održano veče pod nazivom "Recepcija dela Borisava Stankovića u Evropi" u okviru Teme Borine nedelje.

Mihajlo Pantić, Foto Arhiva

O tome će u Galeriji Narodnog univerziteta govoriti dr Rober Hodel. Manifestacija će biti održana i u Vlasotincu i u Beogradu, a trajaće do 29. marta, kada će biti održano veče dobitnika nagrade "Borisav Stanković", a o opusu Mihajla Pantića govoriće Gojko Božović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave