NAŠI PESNICI U BEČU: Književnici iz Novog Sada gosti bečke Prosvjete

D.B.M.

22. 02. 2022. u 12:47

GOSTI bečke "Prosvjete" bili su pesnici Dragan Stanić, predsednik Matice srpske, Selimir Radulović, upravnik Biblioteke Matice srpske, Nenad Šaponja, direktor KCV Miloš Crnjanski i Igor Mirović, predsednik pokrajinske vlade Vojvodine.

НАШИ ПЕСНИЦИ У БЕЧУ: Књижевници из Новог Сада гости бечке Просвјете

Selimir Radulović


Tradicionalna tribina Prosvjete "Susreti i razgovori", koja slavi desetogodišnjicu, bila je, kao u obično, izuzetno posećena.
- Posle dve godine pauze zbog pandemije, ponovo smo zajedno, ali vredelo je čekati. Evropska prestonica kulture, Novi Sad danas je pozdravila kulturnu tradiciju Beča i povezala sve nas, koliko ta dva,grada, Srbiju i Austriju, toliko i građane u rasejanju sa maticom, a sve to na najbolji mogući način - rekao je na otvaranju manifestacije Srđan Mijalković.
U ime pesnika, obratio se najmlađi, Igor Mirović:
- Radujem se da smo među našim ljudima u Beču, srećni smo se da smo doživeli ovako lep doček i odličnu organizaciju. Ovakvi događaji mnogo znače za povezivanje kulturnih institucija iz Vojvodine i Srbije sa našim građnima u dijaspori i nadamo se da će se saradnja nastaviti i produbiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!