ZAHTEVAN JE, ALI STRPLJIV: Stefan Milenković sa gudačima "uštimava" nastup u Dubaiju

J. SIMIĆ

10. 02. 2021. u 14:00

UZVIŠENU sliku zatekli smo juče u Koncertnoj sali novoizgrađene Muzičke škole "Isidor Bajić" u prestonici evropske kulture Novom Sadu.

ЗАХТЕВАН ЈЕ, АЛИ  СТРПЉИВ: Стефан Миленковић са гудачима уштимава наступ у Дубаију

Stefan Milenković sa mladim muzičarima, Foto N. Karlić

Stefan Milenković, violinista svetskog ugleda i umetnički direktor prve dvorane za koncertne aktivnosti u gradu, zajedno sa devetoro mladih muzičara uvežbava repertoar za premijerni nastup 15. februara na Svetskoj izložbi EXPO u Dubaiju, a povodom obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije.

Mladu gudačku reprezentaciju čine šest violinistkinja - Andrijana Durmišević, Olivera Mitrović, Kata Stojanović, Sofija Glavičić, Miona Topalović i Dunja Stojković, kao i Ana Milošević (viola), Magdalena Matić(čelo) i Strahinja Mitrović (kontrabas).Oni studiraju kod nas ili u inostranstvu, imaju od 18 do 26 godina i presrećni su zbog prilike da uče od jednog od najboljih violinista sveta. Profesor je, otkrivaju nam, strpljiv ali zahtevan.

Milenković kaže da ova deca, rođena pod balkanskim podnebljem, imaju i talenat i veliko srce. Pažljivo osluškuje svaki njihov ton. Povremeno rukom daje znak da gudala zastanu, vadi iz poluotvorene futrole svoju violinu i lično izvodi željeni ton. Uz savet - samo se opustite i i zvučaćete sjajno. Pored niza aranžmana rađenih za ovu priliku, nastup će sadržati i "Narodnu svitu" Ane Krstajić koja obuhvata naše nacionalne plesove i pesme a pisana je specijalno za ovu priliku.

DIVNO JE BITI U SRBIJI

MOJA porodica i ja se divno osećamo u Srbiji. Imamo sve što nam treba - okruženi smo divnim ljudima i saradnicima, naš sin odrasta ovde, ide u srpski vrtić. Tek sada sam svestan koliko mi je moja zemlja nedostajala - kaže slavni violinista, koji je i kreativni ambasador nacionalne platforme "Srbija stvara".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju