TRI KONCERTA NOVOM SADU: Vojvođanski simfonijski orkestar Evropskoj prestonici kulture

S. B.

21. 01. 2022. u 15:00

VOJVOĐANSKI simfonijski orkestar će u okviru Programskog luka „Seobe“, u godini u kojoj Novi Sad nosi titulu „Evropska prestonica kulture“, održati tri koncerta pod nazivom „The Best of Novi Sad“, a prvi je već 2. februara u Sinagogi.

ТРИ КОНЦЕРТА НОВОМ САДУ: Војвођански симфонијски оркестар Европској престоници културе

s.doroški

Osnovna misija koncerata je, kako ističu organizatori, da pokažu da su u Novom Sadu rođeni i stasavali brojni talenti, koji su oblikovali i razvijali svoje umeće u svetu, a onda gradili i izgradili sjajne međunarodne muzičke karijere.

- Među njima su Aleksandra Šuklar, perkusionistkinja i marimbofonistkinja, koja trenutno živi u Austriji i Irena Josifoska, violončelistkinja, koja boravi u Nemačkoj, a koje nas svojim uspesima već godinama na najlepši i najbolji mogući način predstavljaju u svetu. Iako sviraju u najuglednijim svetskim dvoranama i sarađuju s vrhunskim umetnicima i ansamblima uvek se s posebnim zadovoljstvom i velikom odgovornošću vraćaju na scenu svog grada i novosadskoj publici – ističu u Fondaciji „Novi Sad Evropska prestonica kulture“.

U sredu, 2. februara u 20 časova u Sinagogi, Vojvođanski simfonijski orkestar će izvesti prvi koncert iz ciklusa “ „The Best of Novi Sad“ i nastupiti upravo uz te dve mlade umetnice.

Tom prilikom će premijerno u Srbiji biti izveden Koncert za marimbu i orkestar T. Šulcea, koji je ovo delo i posvetio Aleksandri Šuklar kao njegovoj prvoj interpretatorki, dok će Irena Josifoska izvesti Drugi koncert za violončelo i orkestar D. Šostakoviča, koji je izuzetno retko izvodi zbog svoje kompleksnosti u umetničkom i tehničkom smislu. Ceo program će biti zaokružen odlomcima iz Baleta "Put groma", azerbejdžanskog kompozitora Garajeva i „Uvertirom 1812.“ Čajkovskog, pod dirigentskom palicom maestra Ejuba Gulijeva.

Prodaja ulaznica je u Muzičkoj omladini Novog Sada, svakog radnog dana od 9 do 13 časova po ceni od 1.000 dinara a đake, studente i penzionere je popust od 50 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!