DVE SLOVENAČKE PREDSTAVE U BEOGRADU: "Suprotno" i "Gejm" gostuju u Bitef teatru i Dorćol placu

V.V.S.

17. 01. 2022. u 15:45

U BEOGRADU će krajem januara gostovati dve predstave jednog od vodećih slovenačkih pozorišta, Mesnog gledališča Ljubljana.

ДВЕ СЛОВЕНАЧКЕ ПРЕДСТАВЕ У БЕОГРАДУ: Супротно и Гејм гостују у Битеф театру и Дорћол плацу

foto:Aleksa Stanković

Prva predstava koju će beogradska publika imati priliku da vidi je "Suprotno", u režiji Borisa Nikitina. Na sceni je pet klovnova koji pokušavaju da urade avangardni neofašistički komad. Boris Nikitin istražuje granicu između stvarnosti i fikcije, između dokumenta i lažnog, igrajući se retorikom i propagandom. Predstava je na programu 29. januara u Bitef teatru.

Narednog dana biće izvedena predstava "Gejm" jednog od vodećih slovenačkih reditelja mlađe generacije Žige Divjaka, čija je predstava "Pluća" trebalo da bude prikazanana 54. i 55. Bitefu, ali je otkazana zbog pandemije. U ovom projektu Divjak se bavi migrantima - ljudima koji su prošli pola sveta da bi izbegli ratove, progone, nasilje i siromaštvo. Deonicu koja ih vodi od Bosne i Hercegovine do sigurne destinacije u Evropskoj uniji, nazivaju "igrom". Igra nema pravila, zakoni ne važe, ovlašćenja policije su neograničena, nasilje sve brutalnije. Pozorišni projekat "Gejm" proučava ulogu i odgovornost Slovenije i njene granične politike za živote i sudbine ljudi u bekstvu. Predstava će se izvesti u prostoru Dorćol placa. Za ulaz na "Gejm" neophodno je posedovanje zelenog kovid sertifikata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja