"PUPIN – LOVAC NA ZVEZDE": Nova knjiga u izdanju “Novosti" u prodaji

Novosti online

20. 12. 2021. u 15:22 >> 15:36

"Pupin – lovac na zvezde", izuzetna knjiga iz pera proslavljenog pisca, dramskog autora i scenariste Radoslava Laleta Pavlovića, o jednom od najvećih svetskih i srpskih naučnika, dečaku iz Idvora koji je jedne večeri hteo da uhvati zvezdu koja je sijala pred njegovim očima.

ПУПИН – ЛОВАЦ НА ЗВЕЗДЕ: Нова књига у издању “Новости у продаји

Pupin – lovac na zvezde

Tu zvezdu nije uhvatio, ali ga je put ka njoj vinuo u najviše visine svetske nauke. Izuzetno romansirano pripovedanje o Mihajlu Pupinu i njegovom životu, bogato crtežima i ilustracijama.

PUTPIN JE KAO PRIRODNA POJAVA SNAŽNA I TEŠKO OBJAŠNjIVA!

Naučnik svetskog renomea i veliki patriota živeo je i stvarao u Americi, a delima nemerljivo zadužio Srbiju. Nikada čovek našeg porekla nije učinio svom rodu koliko Mihajlo Pupin. O svom trošku opremio 7000 dobrovoljaca Amerikanaca srpskog porekla i otpremio ih u Evropu da se bore za Srbiju u Velikom ratu. Po darovima ravan je srpskim kraljevima i carevima, a njegov život, obrazovanje i naučni dometi upisali su ga u večnost.

Na univerzitetu Kolumbija bio je prvak u rvanju, veslanju, trčanju, plivanju, prvak u tenisu, vrsni jahač, odličan bokser. Znao je više stotina narodnih epskih pesama napamet. Svirao gusle. Osim maternjeg, govorio je i engleski, nemački, francuski, latinski i grčki jezik.

Autor je tridesetčetiri patenta, između ostalih kalemova za telefone, radio-veze, primenu rendgen zraka, sonar bez kog SAD verovatno ne bi ušle u rat 1917.

Otišao je u Ameriku sa pedeset centi u džepu, radio na njivi, unosio ugalj, cepao drva, kosio travu, malao podrume, radio kao mašinista.

Knjigu možete kupiti u knjižarama “Delfi”, “Vulkan” i “Službeni glasnik”, a od 24. decembra i na kioscima.

Pupin – lovac na zvezde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!