VIOLINSKI KONCERT U ISTORIJSKOM MUZEJU: Studentkinje izvode dela Bruha i Šnitke

Novosti onlajn

03. 12. 2021. u 12:50

ISTORIJSKI muzej Srbije i udruženje "UNICA ART" , u sredu 8. decembra (u okviru druge sezone ciklusa "Muzikom kroz muzej"), na jutjub kanalu i fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije emituju onlajn koncert klasične muzike.

ВИОЛИНСКИ КОНЦЕРТ У ИСТОРИЈСКОМ МУЗЕЈУ: Студенткиње изводе дела Бруха и Шнитке

foto: Istorijski muzej Srbije

Na petom koncertu druge sezone ciklusa nastupiće studentkinje violine iz klase profesorke Maje Jokanović, Kata Stojanović i Tara Kostadinović, uz klavirsku saradnju finskog pijaniste Ukija Ovaskainena. U drugoj sezoni ciklus koncerata "Muzikom kroz muzej" obuhvata nastup muzičkih talenata: posle oktobarskog koncerta višestruko nagrađivanog mladog gitariste Vuka Vukajlovića, publika će biti u prilici se upozna i sa darovitim violinistkinjama Katom Stojanović i Tarom Kostadinović.

Na programu su dela kompozitora Maksa Bruha i Alfreda Šnitke, a pored toga, kao već prepoznatljiva osobenost koncerta u okviru ciklusa "Muzikom kroz muzej", biće izvedena i jedna numera iznenađenja srpskih kompozitora, iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)