PREMIJERA KOMADA "OPANČAREVA PUTEŠESTVIJA": Povodom obeležavanja međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

V.V.S.

02. 12. 2021. u 16:01

Povodom obeležavanja 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, na večernjoj sceni Malog pozorišta "Duško Radović", premijerno će biti izveden komični komad sa igranjem i pevanjem "Opančareva putešestvija".

ПРЕМИЈЕРА КОМАДА ОПАНЧАРЕВА ПУТЕШЕСТВИЈА: Поводом обележавања међународног дана особа са инвалидитетом

Malo pozorište "Duško Radović"

Originalni scenario i režiju potpisuje Đorđe Makarević. Komad je nastao u okviru projekta "Srpska tradicija - inkluzuvni program", koji realizuje NVO Maska, a koji je finansijski podržao Gradski sekretarijat za socijalnu zaštitu. Već nekoliko godina unazad u saradnji sa Malim pozorištem "Duško Radović", mladi umetnici sa različitim smetnjama u razvoju imaju priliku da pokažu svoj talenat i kreativnost kroz različite pozorišne žanrove na različite teme. Ovoga puta tema je srpska tradicija i običaji.

Na samom početku večeri premijerno će biti emitovan spot za numeru "Naša dva srca", za koju je tekst napisao Bora Đorđević, kompozitor i aranžer je Dragomir Stanojević, a izvode je Bilja Krstić, Bora Đorđević, Gorica Popović, Sneška Jandrlić, Bojana Stamenov, Vokalna radionica Bistrik, VIS Nebograd, produkcija NOOIS, finansijska podrška - Gradski sekretarijat za socijalnu zaštitu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VLADA SRBIJE POMAŽE GRAĐANIMA: Evo ko će imati pravo na manje račune za struju