"U RALJAMA" NOVE GENERACIJE: Premijera na sceni Beogradskog dramskog, u režiji Andreja Nosova

V.V.S.

21. 10. 2021. u 14:18

NOVI, ali poznati naslov na sceni Beogradskog dramskog: prema romanu Dubravke Ugrešić i u režiji Andreja Nosova u subotu, 23. oktobra, premijerno će biti izvedena predstava "U raljama života".

У РАЉАМА НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ: Премијера на сцени Београдског драмског, у режији Андреја Носова

Beogradsko dramsko pozorište

- Šta to znači biti mlada žena na Balkanu? Kako sa muškarcima? Kako naći svog idealnog tipa? Kako žena danas da bude srećna? - pitanja su koja u svojoj predstavi postavlja Andrej Nosov. - "U raljama života" je predstava o muškarcima, na kakve muke stavljaju žene, i sa kakvim mukama žene moraju da se nose... Nekadašnje ljubiće zamenili su instagram postovi, svet satkan u medijskoj kakofoniji i sve neke velike priče koje svako ima. Šta je na nekom jednostavnom čoveku željnom sreće? Može li se izaći iz takvog okvira? I zašto bi? I ko bi i kako? Kako u odnosu na film? Dosta drugačije, ova predstava nastaje tridest i više godina posle filma. Ona je čitanje neke nove generacije.

Dramatizaciju i adaptaciju teksta potpisuje Biljana Srbljanović, a u predstavi igraju: Iva Ilinčić (Štefica Cvek), Vesna Čipčić, Aleksandar Vučković, Luka Grbić, Dunja Stojanović, Vanja Nenadić, Miloš Petrović Trojpec i Marko Todorović.

Scenograf je Una Jankov, kompozitor Irena Popović Dragović, a scenski pokret uradila je Marija Milenković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!