ORDEN SRBIJE JE VELIKA ČAST: DŽoni Dep se raduje dolasku u Srbiju na Sretenje, od naše zemlje hoće da naprave Holivud (FOTO)

A. POPADIĆ

19. 10. 2021. u 17:36

HOLIVUDSKI superstar Džoni Dep stigao je juče u kratku posetu Srbiji kako bi promovisao animirani serijal "Pafini", kompletno proizveden u našoj zemlji, a čijem je glavnom junaku pozajmio glas. Dep je pravo sa aerodroma otišao u zgradu predsedništva gde se susreo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji mu je poželeo dobrodošlicu u našu zemlju.

ОРДЕН СРБИЈЕ ЈЕ ВЕЛИКА ЧАСТ: Џони Деп се радује доласку у Србију на Сретење, од наше земље хоће да направе Холивуд (ФОТО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Hvala dragi Džoni na svemu što činiš za promociju Srbije! - poručio je Vučić i naglasio da će u znak zahvalnosti za poštovanje koje Dep ukazuje Srbiji, kao i zbog brojnih projekata koji u našoj zemlji zapošljavaju veliki broj mladih ljudi, odlikovati Džonija Depa na svečanoj ceremoniji na Dan državnosti Republike Srbije.

- Počastvovan sam odlukom da budem nagrađen ordenom za zasluge. Biće mi velika čast da dođem u Srbiju 15. februara i prisustvujem svečanoj ceremoniji. Nastaviću da radim na promociji vaše divne zemlje - istakao je Džoni Dep zahvalivši se predsedniku Vučiću na ukazanoj časti.

MILjENIK ŽENA

A DA je Džoni Dep veliki miljenik žena zna i srpski predsednik koji se našalio sa damama iz njegovog kabineta.

- Počastvovan sam dolaskom Džonija Depa u našu zemlju, posebno sam mu zahvalan na divnom poklonu, Silent Sparrow, koji sam dobio. Ipak, glavni utisak mi je taj, da nikada u poslednjih deset godina nisam video takvu marljivost i posvećenost svih dama u mom kabinetu, jer su sve ostale da rade prekovremeno, doterale su se kao nikada do sada, a ja sam siguran da je to samo zbog mene, a nikako zbog Džonija Depa.

Razgovoru u predsedništvu prisustvovali su Andrea Jervolino i Monika Bakardi suvlasnici producentske kuće Iervolino Entertainment, pod čijim okriljem je u studijima u Beogradu i Novom Sadu u proteklih godinu dana i nastajao serijal Puffins Impossible, kao i srpski glumac Miloš Biković, čija je firma Archangel Studios njihov partner u Srbiji.

- Proizvodnja ovakvog serijala nije važna samo za Iervolino Studios i Archangel Digital Studios, koji su partnerski izneli ovaj projekat, već i za srpsku kreativnu industriju, kao i za promociju naše zemlje u svetu - poručio je srpski predsednik.

U toku nedelje svečano će biti otvoren i ogranak Iervolino Studios u Beogradu.

- Srbija je jedno od najinspirativnijih tržišta na kojima ILBE posluje. Proizvodnja Puffins Impossible serijala je dokaz da imamo sposoban i posvećen tim spreman za projekte svetskog ranga. Otvorili smo čitav sektor posvećen postprodukciji i vizuelnim efektima, te naši planovi idu dalje od proizvodnje animiranih sadržaja. Naš cilj je da Srbija postane Holivud - rekla je Monika Bakardi, suosnivačica kompanije Iervolino and Lady Bacardi Entertainment i Iervolino Studios.

Andrea Jervolino je studio u Srbiji otvorio usred pandemije, ali je za godinu dana studio nadmašio sva očekivanja.

- Glavni projekat na kom trenutno rade mladi umetnici i kreativni stručnjaci, zaposleni u lokalnim studijima "Jervolino", jeste serijal Puffins, ali i budući spin-of jednog animiranog heroja, koji će u potpunosti biti proizveden u Srbiji. Ovo je prvi put da umetnici storiborda, 2D i 3D animatori, grafički dizajneri iz Srbije imaju priliku da rade na vrhunskom svetskom animiranom projektu, iz svoje zemlje, iz svog grada. Naš plan za budućnost je da još više proširimo kapacitete i ponudu, da snimamo akcione filmove sa animacijama i specijalnim efektima. Sadržaj koji stvara Iervolino Studios namenjen je distribuciji na popularnim striming platformama i dostupan je u celom svetu, pa je naš zajednički cilj da Srbija postane Holivud po proizvodnji inovativnih animiranih sadržaja - otkrio je nedavno "Novostima" italijanski producent.

Sastanku predsednika Vučića sa Džonijem Depom, vlasnicima Iervolino Studios i Bikovićem prisustvovala je i ministarka Maja Gojković.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?