PREMIJERA IBZENA U ŠABAČKOM POZORIŠTU: Komad "Kad se mi mrtvi probudimo" u režiji Stevana Bodrože

V.V.S:

11. 10. 2021. u 12:33

U ŠABAČKOM pozorištu, u ponedeljak 11. oktobra, premijerno će biti izvedena predstava po motivima Henrika Ibzena "Kad se mi mrtvi probudimo", u režiji Stevana Bodrože.

ПРЕМИЈЕРА ИБЗЕНА У ШАБАЧКОМ ПОЗОРИШТУ: Комад Кад се ми мртви пробудимо у режији Стевана Бодроже

Šabačko pozorište

- "Kad se mi mrtvi probudimo" poslednja je drama velikog norveškog dramatičara Henrika Ibzena i svakako njegovo delo koje pravi najveći iskorak ka simbolizmu i, u tom trenutku, nadolazećim trendovima simbolističke i ekspresionističke drame. U bespuću, više egzistencijalnom nego spacijalnom, jednog norveškog fjorda Ibzen postavlja svoje likove, uklete duše, koje su davno izgubile i svoj put i jedne druge ističe reditelj Stevan Bodroža. - Neočekivani susret na ovom mestu ne nosi sa sobom obećanje nade već još bolnije omogućava suočenje sa promašenošću života. Kao što arktički led nikada ne može da procveta, tako ni životi glavnih junaka ove Ibzenove drame ne mogu da se regenerišu.

U predstavi igraju Vladimir Milojević, Sonja Milojević, Vladimir Vasilić, Ljubiša Babović, Aneta Tomašević i Aleksandra Ristić. Scenograf je Vesna Popović, kostimograf Selena Mladenović, a dizajn svetla uradio je Radomir Stanković. Prva repriza je već dan kasnije, 12. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona