Festival „Kustendorf Klasik“ se vraća u Drvengrad u novom formatu

Promo

24. 09. 2021. u 14:22

Ove godine će se muzički festival Emira Kusturice i „Gasprom njefta“ održati u onlajn formatu, 28. septembra!

Фестивал „Кустендорф Класик“ се враћа у Дрвенград у новом формату

Foto: Promo

Od 2013. godine svakog leta se u organizaciji svetski poznatog reditelja Emira Kusturice, uz podršku „Gasprom njefta“, u etno-selu Drvengrad održava festival ruske klasične muzike „Kustendorf Classic“. Mladi muzičari iz Srbije i Rusije se takmiče u veštini izvođenja ruske klasične muzike u dve starosne kategorije za glavnu nagradu festivala Zlatnu matrjošku. Pored takmičenja, mladi talenti stiču neprocenjivo iskustvo učeći od renomiranih gostiju festivala, slavnih virtuoza iz celog sveta.

Foto: Promo

Bez obzira na pandemiju korona virusa, festivalska tradicija će biti nastavljena. Festival „Kustendorf Classic“ promeniće ove godine format u „Kustendorf Concert“ („Kustendorf koncert“) koji će biti neobična sinteza svirke „all stars“ i mladih muzičara. Naime, na pozornici Drvengrada, Emir Kusturica i njegova grupa „The No Smoking Orchestra“ izvešće svoje hitove, a koncert će obogatiti i nastupi mladih muzičara iz Srbije i Rusije koji će u do sada nikada čutim aranžmanima i na neobičnim lokacijama širom Mokre Gore, takođe svirati pesme „The No Smoking Orchestra“.

Uz Emira i „The No Smoking Orchestra“, sviraće studenti iz Srbije, Branka Baroš (violina), Dimitrije Simić (harmonika), Dimitrije Mladenović (klavir), Borisav Stanić (klarinet) kao i studenti iz Rusije, Kamila Zalijeva (sopran), Vasilisa Jevstignjejeva (klavir) i Luka Belozerov (flauta). Za nove aranžmane pobrinuo se jedan od najperspektivnijih srpskih kompozitora mlađe generacije - Aleksandar Sale Sedlar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)