I NAJBOLJI NA VIDEO BIMU: Finale konkursa “Art tima” u Paraćinu, stiglo više od 2.800 fotografija iz 43 zemlje (FOTO)

Z. RAŠIĆ

17. 09. 2021. u 20:05

LjUBITELjI fotografije u Paraćinu okupili su se sinoć na trgu ispred Gradske bilbioteke “Dr Vićentije Rakić” da putem video-projekcije pogledaju Međunarodnu izložbu umetničkih fotografija “Petrus”.

И НАЈБОЉИ НА ВИДЕО БИМУ: Финале конкурса “Арт тима” у Параћину, стигло више од 2.800 фотографија из 43 земље (ФОТО)

Foto: L. I.

Kroz izložbu - koju su činile nagrađene fotografije, sproveo ih je Bojan Petrović iz Foto-grupe “Art tim”, tako da je publika istinski uživala u izboru najboljih fotografija pristiglih iz različitih delova sveta.

- Prikazali smo izbor 119 radova od tačno 2.847 fotografija, koliko ih je prispelo na naš konkurs od četrdesetak umetničkih fotografa iz 43 zemlje sa različitih kontinenata – priča Petrović. - Po propozicijama za izložbu imali smo obavezu da primimo između 30 i 35 odsto fotografija, a mi smo prihvatili veću brojku. Bilo je moguće slati radove na devet tema, a u međunarodnom žiriju prvi put bio je naš član, fotograf iz Paraćina Miloš Krstić.

Druga dva člana žirija bili su Kragujevčanin Aleksandar Buđevac i Normante Ribokaite iz Litvanije. Zajedno su napravili selekciju i dodelili nagrade.

Međunarodna izložba “Petrus”, čiji je organizator “Art tim” u saradnji sa paraćinskom Bibliotekom, pod pokroviteljstvom je dve međunarodne fotografske organizacije – Internacionalnog udruženja fotografa umetnika (IAAP) i Fotografskog udruženja Amerike (PSA).

U ovom poslednjem ima dosta članova i van američkog kontinenta, a jedan od njih, Bojan Petrović, u njemu ima visoko zvanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije