IZLOŽBA IVANE IVKOVIĆ U SALONU MSUB: O odgovornosti, autocenzuri, grešnom zadovoljstvu...

M.A.K.

10. 09. 2021. u 18:35

U SALONU Muzeja savremene umetnosti 17. septembra od 19 časova biće otvorena izložba Ivane Ivković "Posle vas".

ИЗЛОЖБА ИВАНЕ ИВКОВИЋ У САЛОНУ МСУБ: О одговорности, аутоцензури, грешном задовољству...

Salon MSUB

Ovaj rad  predstavlja nastavak multimedijskih istraživanja Ivane Ivković, započetih pre nekoliko godina radovima kao što je "Linije, redovi, kolone" predstavljenim na 56. Oktobarski salon, ali i drugim delima realizovanim kao site specific intervencije koje uključuju svojevrsne table vivant situacije i aranžmane. Ovo kao i prethodna dela uključuje  veći broj učesnika, odnosno izvođača.

Projekat "Posle vas" je, između ostalog, i posveta Beogradu, priča o njegovim i istorijskim iskušenjima mnogih generacija, o (anti)heroijma, isčekivanju njihovog odlaska, o nezvaničnim himnama, aplauzima i razočaranjima, o manipulacijama kao načinu života i sredstvu moći, o odgovornostima, autocenzurama, grešnom zadovoljstvu, o revolucijima kratkog daha, o posledicama bez otrežnjenja...

Kustos izložbe je Miroslav Karić, a u njenoj realizaciji učestvuju glumci Vladica Čulić, Željko Maksimović, Petar Jovanović, Đorđe Živadinović Grgur, Olja Njaradi.  Dramaturg je Jordan Cvetanović, direktor fotografije Ivan Zupanc, montažu video instalacije potpisuje Vladan Obradović. Zvuk je uradio Nikola Radivojević, dizajn Andrej Dolinka, a 3d vizuelizaciju Nemanja Lađić. Zbog specifičnosti projekta Salon MSUB će u periodu od 17. septembra do 20. oktobra raditi u izmenjenom režimu, od srede do nedelje od 15 do 20 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna