TEODORAKIS O BOMBARDOVANJU SRJ: Žele da pretvore Srbiju u pustoš, pustinju pepela i krvi (VIDEO)

Novosti online

02. 09. 2021. u 12:21

PREMINULI grčki kompozitor Mikis Teodorakis bio je veliki prijatelj Srbije, o čemu svedoči i koncert iz 1999. godine.

ТЕОДОРАКИС О БОМБАРДОВАЊУ СРЈ: Желе да претворе Србију у пустош, пустињу пепела и крви (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Youtube/ Crbsko-ruski patriot Serbskiй-russkoй

Koncert je održan 26. aprila u znak protesta protiv NATO bombardovanja.

- Juče je u Vašingtonu potpisan zakon džungle i pravo jačeg. Sjedinjene Države sada zajedno sa evropskim zemljama mogu da sude, presuđuju i kažnjavaju sve one koji misle. Svi oni koji misle ne uklapaju se u njihove planove. Nije preterano reći da ulazimo u toplu novu srednjovekovnu odeću i obuću, pamučne šalove i rukavice. Novo ledeno doba dolazi - rekao je Teodorakis, i nastavio nesmanjenim žarom:

- Kada je bombardovanje počelo izjavio sam da su međunarodni zločini i ubistva koje pominju zapravo izgovori, da oni ne haju za razgovore i sporazumno pronalaženje rešenja, već da im je glavni cilj da pretvore Jugoslaviju u sprženu zemlju što će i učiniti ukoliko ne naiđu na otpor. Žele da pretvore Srbiju u pustoš, pustinju pepela i krvi, da bi je mogli pokazati narednim žrtvama i reći "pogledajte šta će vam se desiti ako se ne pokorite". Mi Grci moramo biti ponosni jer smo jedini koji ujedinjeni i posvećeni kažemo NE varvarizmu - gromoglasno je poručio Teodorakis, pa nastavio:

- Mi stojimo pored žrtava, naše srpske braće, i želimo da naša pesma nadjača zvuk sirena koje plaču i fijuk raketa. Beograde, danas pevamo za tebe.

Svaku njegovu reč je pratio gromoglasan aplauz sa atinske Sintagme, a ovaj snimak i posle više od 20 godina izaziva jezu i pokazuje kako pravo bratstvo izgleda. 

BONUS VIDEO: Rada Đuričin na sahrani Laneta Gutovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!